Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Appice és a Sabbath: „Senki sem hívott, és nem is számítok erre”

Már gyakorlatilag biztosnak tekinthető, hogy ismét Tommy Clufetos dobol majd a Black Sabbath 2016-os búcsúturnéján, és sem Bill Ward, sem Vinny Appice nem lesz ott a koncerteken. Miközben előbbi évek óta üzleti ügyeken marakodik volt társaival, utóbbi nem tagadja: gyakorlatilag akármilyen kérésre egyből menne játszani a többiekkel.

„Rendszeresen váltunk e-maileket Tonyval”, mondta Appice Mitch Lafonnak adott interjújában, amikor arról kérdezték, szeretne-e játszani a Black Sabbath jövőre esedékes legutolsó turnéján. „Mindig érdeklődöm, hogy van, és sokat gondolok rá, mióta megbetegedett. A barátaimról van szó, és ha valaki beteg lesz, az szörnyű. Szóval tartjuk a kapcsolatot, és tudja, hol találhat meg. Én nem fogom ezzel felhívogatni. Mindenki azzal jön, hogy hívjam fel, hadd tudják, hogy szeretném, de ez sosem ment így nálunk. Mindig ők hívtak, ha azt akarták, hogy játsszak velük. Most pedig senki sem hívott, és nem is számítok erre. Úgy tudom, talán Tommy Clufetosszal dolgoznak most is… A probléma annyi, hogy ez egy másik csapat, mások vannak körülöttük, más menedzserek, szóval tök más családról beszélünk. Ennek alighanem köze lehet ahhoz is, hogy nem engem kértek fel.”

Vinny szerint annak sem örülne feltétlenül mindenki, ha ő dobolna Bill Ward helyén a The End turnén. „Ha én ülnék ott, sokan azt is furcsának találnák: na, ez a Heaven & Hell Ozzyval, ilyeneket mondanának… De azért mindenképpen szeretnék velük játszani. Szerintem úgy kellene csinálniuk, hogy mindenki játszik, az tök jó lenne. Bill is játszik, utána én is játszom pár dalt, aztán jön Tommy… Mert ez az utolsó turné, vagy az utolsó közös megmozdulásuk. És ennek a zenekarnak hihetetlenül gazdag történelme van. Én mindenesetre boldogan ott lennék velük, megtiszteltetés lenne számomra.”

Noha Appice alapvetően a zenekar Ronnie James Dio-féle korszakához kötődik, felkérése nem lenne légből kapott, hiszen például 1998-ban, a Budapestet is elért első újjáalakuló, európai ős-Sabbath-turnén is ő dobolt. Az ütőssel mindenesetre a közeljövőben két új bandában is lehet majd találkozni, hiszen ő dobol a Resurrection Kingsben és a Last In Line-ban is.

A Black Sabbath az év elején Észak-Amerikában kezdi meg a koncertezést, majd Ausztráliában folytatják a kört, a fesztiválszezonban pedig Európa következik, többek között egy headlineri fellépéssel a doningtoni Downloadon és a clissoni Hellfesten. Augusztusban és szeptemberben ismét Észak-Amerikában játszanak. A magyarországi koncert június 1-jén lesz a Papp László Budapest Sportarénában, és mivel a zenekar ritkás turnémenetrendet tett közzé viszonylag nagy lyukakkal a térképen (ami Tony Iommi egészségi állapota miatt tökéletesen érthető is), bizonyos, hogy a környező országokból is sokan zarándokolnak majd a kedvükért Budapestre. A koncertre érdemes mindenképpen megváltani a jegyet, ugyanis a belépők közel háromnegyede már elfogyott, vagyis garantáltan teltház lesz.

Aki esetleg több állomásra is elmenne, az hetekkel a magyar buli után, június 28-án a bécsi Stadthallében, illetve június 30-án a prágai O2 Arénában is megnézheti a bandát. A magyar koncert hivatalos, a hazai szervező Live Nation által létrehozott facebookos eventje itt található. Az előzenekarról egyelőre nem tudni biztosat: az év első felében esedékes észak-amerikai fellépéseken a Rival Sons játszik majd előttük, akikhez Ausztráliában a Five Finger Death Punch is csatlakozik, de az európai bulikra hivatalosan még nem jelentették be a vendéget.

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 chris576 2015-12-03 17:12
Imádnám ha Vinnie dobolna a turnén, Tommyval sincs semmi bajom, de azért Appice mégiscsak Appice! :)
Idézet
 
 
#3 Venomádi 2015-12-02 23:06
Idézet - keviny:
Idézet - Venomádi:
Nálam egy kicsit elásta magát azzal, ahogy Tony Martinról beszélt pár évvel ezelőtt. Clufetos biztos pont, ha meg Bill wardot mindenképpen mellőzni kell, akkor majdnem mindegy szerintem.


Nem hiszem, hogy tiszteletlen lett volna Martinnal szemben, aki akkoriban tényleg furcsán viselkedett.


Jót viszont akkor sem mondott róla. Pedig ott volt egy Headless Cross, ami a számomra a Sabbath harmadik korszakának csúcsa. Még ha a többi, akkori lemezeket a véleménycsere szempontjából mellőzni is akarnám.
Idézet
 
 
+3 #2 keviny 2015-12-02 13:22
Idézet - Venomádi:
Nálam egy kicsit elásta magát azzal, ahogy Tony Martinról beszélt pár évvel ezelőtt. Clufetos biztos pont, ha meg Bill wardot mindenképpen mellőzni kell, akkor majdnem mindegy szerintem.


Nem hiszem, hogy tiszteletlen lett volna Martinnal szemben, aki akkoriban tényleg furcsán viselkedett.
Idézet
 
 
#1 Venomádi 2015-12-02 10:34
Nálam egy kicsit elásta magát azzal, ahogy Tony Martinról beszélt pár évvel ezelőtt. Clufetos biztos pont, ha meg Bill wardot mindenképpen mellőzni kell, akkor majdnem mindegy szerintem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.