Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anthrax, Testament, Death Angel: Amerika megint szerencsés

Nem kétséges, hogy a nagy thrash turnék időszakát éljük, ahol egyértelműen a Big Four közös fellépései számítanak a leghatalmasabb eseményeknek, ám még alacsonyabb szinten is olyan brutális leosztások kápráztatják el a nézőket, mint az American és European Carnage, a Killfest vagy az év végén esedékes Thrashfest Classic. Az amerikai közönség októbertől újabb brutális kört élvezhet, amelyen társult headlinerként az Anthrax és a Testament, nyitószámként a Death Angel lép majd színpadra.

A listán eredetileg az Overkill is szerepelt volna, ők azonban lemondták a körutat, mert inkább új lemezt akarnak készíteni. A turné október 14-én kezdődik a michigani Grand Rapidsben, és november 19-én fejeződik be Milwaukee-ban. Nem meglepő, hogy az összes résztvevő banda izgatottan készülődik a közös dátumokra. „Az elmúlt egy év hatalmas sikerű Big Four bulijai után a thrash második hullámának zenekaraival is turnézni szerettünk volna", mondja Scott Ian az Anthraxből. „Nagyon régóta szoros viszonyt ápolunk a testamentes srácokkal, szóval állatira várjuk, hogy velük lóghassunk az úton. És persze mindannyian nagy Death Angel fanatikusok is vagyunk, vagyis ez az időszak tényleg rettentően jónak ígérkezik – nemcsak nekünk, a rajongóknak is!"

„Az Anthrax volt az első zenekar, akikkel valaha turnéztunk, tehát nagyon izgatottak vagyunk", teszi hozzá Chuck Billy a Testamentből. „Nagy eredménykényt könyvelem el, hogy ennyi évvel később ismét együtt indulunk útnak. Amikor először játszottunk közösen, még csak tíz dalunk volt, most azonban sokkal több nótából válogathatunk, szóval nagyon más lesz ez az egész... És nagyon jó, hogy ilyen sok arc azonos a két banda akkori és mostani felállásából."

Chuck mindezt nem véletlenül mondja, hiszen az Anthraxben és a Testamentben jelenleg egyaránt csupán egy poszton van eltérés a legsikeresebb felállásoktól: Scott Ianéktől Dan Spitz szólógitáros, a San Francisco-i csapatból pedig Lou Clemente dobos hiányzik. A Testamentben John Tempesta dobol majd a turnén a lesérült Paul Bostaph helyén.

Az Anthrax új lemeze, az utóbbi több mint fél évtized szánalmas énekeskavarásai ellenére is bivalyerősre sikeredett Worship Music szeptember 12-én jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában. A Testament következő albuma, a The Dark Roots Of Earth az előzetes tervekkel ellentétben csak 2012 elejére várható, addig is olvasd el, mit írtunk a banda klasszikus The Gathering lemezéről!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.