Shock!

április 13.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Annyi volt a lényeg, hogy figyelmen kívül hagyjunk minden határt”

Új albummal jelentkezett az Amaranthe. A február 23-án kijött Catalyst album egyben az új énekes, Mikael Sehlin bemutatkozásaként is szolgál.

0628amaranthe

A Damnation Flame című single-t mutatta be még tavaly nyár elején először a The Catalyst lemezről a svéd Amaranthe. „A Damnation Flame számos tekintetben úttörő jellegű a zenekar életében – mondja Olof Mörck gitáros. – Ez az első Amaranthe-dal szimfonikus elemekkel, és ezt már régóta meg akartuk valósítani, a sötét, vámpíros tematika pedig tökéletesen passzol ehhez a dallamos metálhoz. Emellett itt mutatkozik be az új énekesünk, Mikael Sehlin, akinek minden adottsága megvan hozzá, hogy csatlakozzon az Amaranthe felállásához. Sokoldalúsága, zeneisége teljessé teszi és megerősíti az Amaranthe vízióját az új albumot és összességében a jövőnket illetően.”

Mindez a lemez esetében is újdonságokat hoz. „Mindannyiunkban felmerült, hogy nem mentünk-e túl messzire ezzel a lemezzel, de aztán rájöttem, hogy valójában mindig is ilyenek voltunk. De tény, hogy a The Catalysten színpadiasabbak vagyunk, mint valaha. Azelőtt igazából sosem másztunk bele a szimfonikus-nagyzenekaros vonalba, de most úgy gondoltuk: miért is ne? Hiszen megtehetjük! Annyi volt a lényeg, hogy figyelmen kívül hagytunk minden határt, és valami még kalandosabb dologban gondolkodtunk.”

amaranthe_cA február 23-án megjelent The Catalystre az alábbi dalok kerültek:

01. The Catalyst
02. Insatiable
03. Damnation Flame
04. Liberated
05. Re-Vision
06. Interference
07. Stay a Little While
08. Ecstasy
09. Breaking the Waves
10. Outer Dimensions
11. Resistance
12. Find Life

A csapat most a címadó dal videóját mutatta be az albumról. Legutóbbi nagylemezük 2020-ban jött ki Manifest címmel. Az Amaranthe a Catalyst turnéján is érinti Magyarországot: március 8-án a Barba Negrában játszanak a Dragonforce és az Infected Rain társaságában. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.