Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Amerikában mindig annyit érsz, amennyit az utolsó amerikai kislemezdalod”

0806bsc Kentucky címmel jelenik meg tavasszal a Black Stone Cherry új albuma. Ha hihetünk az augusztusban Budapesten is szenzációs klubkoncertet adott banda legénységének, az előző két lemez rádiósabb megközelítése után ismét harapósabbra veszik majd a figurát.

Némileg a korai időkhöz kanyarodik vissza új, Kentucky című albumán a Black Stone Cherry, akik célirányosan ugyanazzal a megközelítéssel veszik fel az anyagot, mint annak idején az első lemezt. „Ez az első alkalom, amikor mi vagyunk saját magunk producerei”, mondta a brit Metal Hammernek Ben Wells gitáros. „Tizenöt dalunk van eddig, és ebből kettő vagy három kivételével mindet négyen írtuk, ami általában egyébként így szokott lenni, de most javarészt társszerzők sincsenek mellettünk. Nagyon jó ilyen kreatív szabadsággal dolgozni. És a nemzetközi turnézás révén azt is tudjuk, mit várnak a rajongók, mit várunk magunktól mi, és mit fog élvezni tőlünk a közönség. Szóval a lemez nyers és súlyos. Otthon is vesszük fel ráadásul, így az a régi jó érzés is visszaköszönt, ami az első albumnál. Szerintem a rajongók már jó ideje erre várnak tőlünk. Ami a dalokat illeti, a zenei alapok és a dallamok tekintetében is ezek talán az eddig írt legjobbjaink.”

A banda emellett újszerű törekvéseket is belevisz a zenébe. „Nem progresszív albumot készítünk, nem ennyire eltérő a végeredmény, de bizonyosan akadnak részek a dalokban, amilyenek szerintem az előző albumainkon még nem fordultak elő”, tette hozzá mindehhez John Fred Young dobos. „Azt fogják mondani az emberek, hogy ilyesmit még nem is hallottak tőlünk. Amerikában mindig annyit érsz, amennyit az utolsó amerikai kislemezdalod, de mi nem játsszuk ezt a játékot, hiszen a rajongóinknak a koncertek számítanak. De bizonyos korábbi albumainknál előfordult, hogy olyan pozícióban voltunk a kiadóval szemben, amikor rádiós formátumú számokat is kellett írnunk.”

A megjelenés tavaszra várható a banda új kiadójánál, a Mascotnál.

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 Sanctus 2015-12-10 16:03
A Magic Mountain is erős lett, bár a Peace Pipe-hoz hasonló füstös dalaikat már átléptetem, picit untatnak :) Érdekes volt megnézni a tegnap kiadott stúdiónaplójuka t, valóban vannak benne olyan részletek, amiket nem tudok hova tenni, de egyben valószínűleg ütős lesz. Ha meg nem, akkor majd a koncerten...
Idézet
 
 
+1 #3 Simon Zoltán 2015-12-10 13:56
Az első két lemez szintén etalon nálam, a harmadik lemeznél kicsit alább hagyott a lelkesedésem, de a Magic Mountain már ismét bejövős volt. Időközben azért hallgatom becsülettel a harmadik korongot is, de vannak részei, amik a mai napig nem tudnak megfogni.
Idézet
 
 
#2 NOLA 2015-12-10 12:38
Idézet - P:
"De bizonyos korábbi albumainknál előfordult, hogy olyan pozícióban voltunk a kiadóval szemben, amikor rádiós formátumú számokat is kellett írnunk."

Ezt de rossz volt olvasni. Egyébként várós ezek alapján, mert nekem az első két lemezük volt az amire azt mondom, hogy dejóvolt. A többi meg elment mellettem sajnos, pedig hallgattam őket.

Jaa..., az elso két albumot a mai napig szívesen hallgatom. A tobbivel is próbálkoztam, de valahogy nem fogtak meg igazán..., nem is értem...
Idézet
 
 
+3 #1 P 2015-12-10 10:40
"De bizonyos korábbi albumainknál előfordult, hogy olyan pozícióban voltunk a kiadóval szemben, amikor rádiós formátumú számokat is kellett írnunk."

Ezt de rossz volt olvasni. Egyébként várós ezek alapján, mert nekem az első két lemezük volt az amire azt mondom, hogy dejóvolt. A többi meg elment mellettem sajnos, pedig hallgattam őket.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.