Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Álnéven meghirdetett délutáni koncerten játszott teljes Kill 'Em Allt a Metallica

0609deehanElejétől végéig eljátszotta idén harminc éve megjelent első nagylemezét, a Kill ’Em Allt a Metallica az általuk rendezett Orion Music + More fesztiválon Detroitban június 8-án, méghozzá egy délutáni matinéelőadás keretében, amelyet nem is a saját nevük alatt hirdettek meg.

Ezen a hétvégén zajlik Detroitban a Metallica által rendezett Orion Music + More fesztivál, ahol természetesen James Hetfieldék is fellépnek számos más előadó mellett. Arra azonban senki sem számított előzetesen, hogy a titkos, speciális bulikhoz mindig is vonzódó Metallica itt is húz egy különlegeset. Miután azonban híre ment, hogy egy Dehaan nevű csapat 16.30-kor fellép az egyik színpadon, többen gyanakodni kezdtek, ugyanis egyrészt Dane DeHaan a neve annak a fiatal színésznek, aki a banda Antal Nimród rendezte, bemutatás előtt álló Metallica Through The Never című 3D-s filmjében a főszerepet játssza, másrészt a csapatot nem sokkal előtte a Metallica is hívei figyelmébe ajánlotta a Facebookon.

A Vans Damage Inc. színpadra a meghirdetett időpontban végül a Metallica vonult ki, és egy az egyben eljátszotta a harminc évvel ezelőtt, 1983. július 25-én megjelent Kill ’Em Allt. A debütáló lemez azelőtt sosem hangzott el ilyen formában a csapat koncertjein.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#17 denpatrik 2013-06-24 11:46
Idézet - kamikaze:
Legjobb metál zenekar?! Volt kb. 20 éve a Guns-al karöltve néhány évig, de van aki szerint még ez sem igaz. Manapság pedig inkább a pénzügyileg legsikeresebb lenne a helyes jelző. Olyan ez kb., mint amikor a Rolling Stones-ot a világ legjobb rock 'n roll bandájának titulálják. Szerintem meg az AC/DC-re jobban illik ez a megállapítás. Vagy a Motörhead-re, vagy ki tudja? Itt elsősorban a személyes ízlés lehet a döntő, a többi már inkább csak spekuláció.

Igen!Legalább ők összességében időtlenek maradtak,úgy h közben mindig jó dolgokat hoztak,és mondjuk alig van külömbség 1 30éves és AC DC lemez közt meg 1 mai AC DC album közt,már csak ezért is jár nekik a tisztelet,ők soha nem "hódoltak be" trendeknek....
Idézet
 
 
+3 #16 Sárvári Gábor 2013-06-13 18:50
Idézet - kamikaze:
Maximálisan egyetértek SG 12-es hozzászólásával .

(Miért nem lehet az idézetet beszúrni? Rögtön a főoldalra ugrik a lap.)


Nem mondom hogy nyomja úgy mint, Dave Lombardo vagy Charlie Benante, de egy Shawn Drover szint legalább. Nem egy nagy dobos, szóval nem legendás alakja a műfajnak, de egy stabil, profi zenész akire lehet építeni lemezeken és élőben is! Bármit eldobol. A régi Megadeth számokat is simán hozza, meg az új számokban is tökéletes dobolást nyújt. Számomra legalábbis. Nekem nincs hiányérzetem amikor a vele készült Megadeth lemezeket hallgatom. Ezt a szintet szerintem Lars is simán tudná hozni, ha fordítana időt a gyakorlásra. Na, számomra ilyen egy profi zenész, aki évek óta a pályán van. És csak 3 évvel fiatalabb mint the lars, szóval még azzal se lehet jönni: de fiatalabb meg minden . . . .
Idézet
 
 
#15 Valentin Szilvia 2013-06-12 10:54
Idézet - kamikaze:
Maximálisan egyetértek SG 12-es hozzászólásával .

(Miért nem lehet az idézetet beszúrni? Rögtön a főoldalra ugrik a lap.)


(nálam nem ugrik)
Idézet
 
 
+2 #14 kamikaze 2013-06-12 10:39
Maximálisan egyetértek SG 12-es hozzászólásával .

(Miért nem lehet az idézetet beszúrni? Rögtön a főoldalra ugrik a lap.)
Idézet
 
 
#13 asdasd 2013-06-11 20:22
Lehet károgni, de ha a kisujjukat, megmozdítják, tele az aréna évtizedek óta.
Idézet
 
 
+4 #12 Sárvári Gábor 2013-06-11 18:49
Azért kell őket leszarozni, mert ők is szart adnak sokszor. Én például nem tudtam élvezni a pesti koncertjüket, és csak azért nem hagytam el a helyszínt, mert sokat fizettem a jegyért. Gondoltam akkor már végig állom ezt a szart. Ha már ennyit utaztam. 2007-ben láttam még őket, ott magukhoz képest jól nyomták, de a pesti koncert az bőven a vállalható szint alatt volt. Én úgy gondolom hogy egy ekkora zenei produkció, ami estéről estére ekkora tömegeket vonz, legalább olyan élő teljesítményt produkáljon, mint a velük egy időben kezdett zenekarok. Charlie Benante se lett fiatalabb 1983 óta, meg Tom Araya sem. Meg lehetne még sorolni. Mégis komoly és viszonylag egyenletes teljesítményt tudnak nyújtani. De pont a világ vezető metal zenekara nem képes erre. És nem az ő pénzügyi érdekük a lényeg, hanem a metallica-hoz mint vállalkozáshoz kötődő cégek vagy cégcsoportok pénzügyi érdeke. Ők már azt szolgálják ki. Nem azért szokták őket fikázni mert "kell", mert kibaszott sikeresek, és közel se teljesítenek annyit mint a kevésbé sikeres pályatársaik. Ha kimegy valaki egy koncertre, jegyet vált, vár egy szolgáltatást cserébe, zenei szolgáltatást, és ha a kifizetett összeggel ez nem egyenértékű, akkor joggal lehet azt mondani, hogy átbasztak. Mert az emberek nem azért fizetnek, hogy valakit szerencsétlenke dni halljanak a doboknál, hanem egy profi 30 éve a pályán lévő muzsikust akarnak meghallgatni, ahogy aznap előadja a számait. De ha kimész nem ezt kapod! Pesten Lars a One kiállását nem tudta eljátszani. A szám második fele arra épül fel. A pali meg nem tudta eljátszani. Álltam meg lestem hogy: Ez most mi a szar akar lenni? Ő egy profi zenész? Mert nem úgy hangzik . . . Persze a Livemetallica-ról letölthető változat meg lett dolgozva kicsit, úgy látszik ez már neki is ciki volt.
Akkor meg Dirty Window. egy-másfél év távlatából nem ez rémlett, de a lényegen nem változtat. Azóta nem hallgattam, nem vitt rá a lélek.
Idézet
 
 
+2 #11 Csabi 2013-06-10 21:54
A szülinapi koncerten a Frantic mellett nem is a St.Anger játszották,hane m a Dirty Window-t,ennyit arról,hogy valaki megfigyelte,hog y mik voltak a hibák.....vannak hibák ez tény,de minek kell mindig leszarozni őket a velük kapcsolatos hireknél?
Idézet
 
 
+9 #10 naahed 2013-06-10 18:09
Nem is értem min vitatkoztok... Fel kéne már nőni egy kicsit, a Metallica már felnőtt, de ti még mindig a 30 éves meséket nyomjátok és síránkoztok. Mit akartok 2013-ban? Szeretnétek a Seek And Destroyt 600 milliomodjára is? Vagy Hetfieldet Metal Militia-t sikítozni állandóan? Nevetséges. Ezen a "Dehaan" szösszeneten is bebizonyították hogy már régóta azt csinálják, amihez csak kedvük van. Biztos a pénzért ugye? Igen, bizonyára... nem szeretnék találgatni hogy melyik albumuk után, de nem sokat tévedek hogy már akkor az anyagi helyzete mindegyiknek olyan volt hogy megvehettek volna nem csak titeket hanem a települést is ahol tengetitek nyomorúságos napjaitokat... És az évszám mégcsak nem is kettessel kezdődik. Ez a koncert jó volt, igen, biztos más jobban el tudta volna dobolni/szólózni/bőgőzni, de azt a csapatot nem Metallicának hívják, a Metallica pedig ilyen 2013-ban, aki pedig oltári szarnak tartja az nem hallott még szar zenét... nem akartam senkit megbántani, jöhetnek a mínuszok..
Idézet
 
 
#9 kamikaze 2013-06-10 14:28
Legjobb metál zenekar?! Volt kb. 20 éve a Guns-al karöltve néhány évig, de van aki szerint még ez sem igaz. Manapság pedig inkább a pénzügyileg legsikeresebb lenne a helyes jelző. Olyan ez kb., mint amikor a Rolling Stones-ot a világ legjobb rock 'n roll bandájának titulálják. Szerintem meg az AC/DC-re jobban illik ez a megállapítás. Vagy a Motörhead-re, vagy ki tudja? Itt elsősorban a személyes ízlés lehet a döntő, a többi már inkább csak spekuláció.
Idézet
 
 
+2 #8 bogar 2013-06-10 11:54
Idézet - Sárvári Gábor:
Idézet - bogar:
Ha nem játszanak régi nótát, akkor az a baj. Ha eljátszanak egy egész régi lemezt, akkor szarul játszák. Ha új dalokkal jönnek, ki akkor az is szar.

Tudnám, hogy mitől ők a legnagyobb metal zenekar a világon? :-)


Csinálják azt amit a Slayer! Jók az új számaik is meg a régiek is. Akkor senki nem szólna egy szót se hogy miért nosztalgiáznak. Azért ők a vezető metal zenekar, mert csináltak egy egy kiváló heavy metal lemezt amin egy Nothing Else Matters című szerzemény ott virított, amit mai napig nyomnak a rádiók, meg csináltak 2 rock lemezt is, amin szintén voltak rádió és mtv barát számok. Meg ehhez hozzájön hogy a Q-Prime management megtett mindent annkak érdekében hogy zenekart minél nagyobb attrakcióvá tegye. A sikerhez nem jó, hanem eladható zene kell. Ha a zene minősége határozná meg az eladásokat, meg a sikert, akkor a leghíresebb zenészek Jazz muzsikusok lennének. Következetes építkezésnek köszönhető hogy ott vannak ahol, ami azért kicsit kiszámított.


Q-Prime: Suicidal Tendencies, Queensryche. Ők akkor miért nem? Nem kötözködni akarok, csak mindenre van pro és kontra magyarázat is. :-)
Idézet
 
 
+11 #7 Simon Zoltán 2013-06-10 00:26
Olvasom itt a hozzászólásokat és jajjj...Ugyanaz megy mint itthon a Tankcsapdánál. Gyakorlatilag kötelező fikázni a Metallica-t. De miért? Ennyire baj, hogy élnek, koncerteznek, és esetleg néhol már nem úgy megy nekik mint '89 tájékán? Ha ott áll az ember koncerten, akkor rohadtul nem azt fogja figyelni karba tett kézzel, hogy hopp itt kettővel kevesebbet ütött a lábdob, vagy becsúszott egy fals hang az egyik szólóban, hanem megőrül és élvezi a zenét. Ezért "imádom", hogy otthon a fotelből mindenki okos. Baromira tisztelem a Metallica-t, mert kiszolgálják a rajongóikat. Hány olyan együttes csinálta meg, hogy 4 klasszikus lemezét is eljátszotta elejétől a végéig? (A Justice még kimaradt, talán jövőre) Ennyire nagy baj az is, hogy megpróbálnak változatosan játszani, és nem mindig ugyanazt a 15-18 számot tolják ugyanabban a sorrendben? Annyira meg szerintem nem játszanak gányul élőben, hogy hallgathatatlan szinten volnának, és mindenkinek elkezd vérezni automatikusan a füle. (Érdekes módon a 2010-es koncerten sem láttam futva menekülő embereket, sem vérrel felírt "Practice Lars" feliratot a falon.) Tény és való '91 óta voltak érdekes húzásaik, de szerintem nem véletlen, hogy évek óta, 1-1 dal kivételével szinte teljesen hanyagolják azt az érát. (Amúgy meg lehet nézni, ha mégis előkerül egy-egy dal a Load-ReLoad albumról, a közönség, hogy tud örülni neki, fórumokon egyenesen kérik, hogy játsszanak azokról a lemezekről is.) Most biztosan fel fogtok nekem sorolni 1500 más indokot, hogy de igenis szar, engem viszont nem fog zavarni, többet nem kívánok hozzászólni a témához. Köszöntem!
Idézet
 
 
#6 Sárvári Gábor 2013-06-09 22:29
Idézet - bogar:
Ha nem játszanak régi nótát, akkor az a baj. Ha eljátszanak egy egész régi lemezt, akkor szarul játszák. Ha új dalokkal jönnek, ki akkor az is szar.

Tudnám, hogy mitől ők a legnagyobb metal zenekar a világon? :-)


Csinálják azt amit a Slayer! Jók az új számaik is meg a régiek is. Akkor senki nem szólna egy szót se hogy miért nosztalgiáznak. Azért ők a vezető metal zenekar, mert csináltak egy egy kiváló heavy metal lemezt amin egy Nothing Else Matters című szerzemény ott virított, amit mai napig nyomnak a rádiók, meg csináltak 2 rock lemezt is, amin szintén voltak rádió és mtv barát számok. Meg ehhez hozzájön hogy a Q-Prime management megtett mindent annkak érdekében hogy zenekart minél nagyobb attrakcióvá tegye. A sikerhez nem jó, hanem eladható zene kell. Ha a zene minősége határozná meg az eladásokat, meg a sikert, akkor a leghíresebb zenészek Jazz muzsikusok lennének. Következetes építkezésnek köszönhető hogy ott vannak ahol, ami azért kicsit kiszámított.
Idézet
 
 
+5 #5 bogar 2013-06-09 20:47
Ha nem játszanak régi nótát, akkor az a baj. Ha eljátszanak egy egész régi lemezt, akkor szarul játszák. Ha új dalokkal jönnek, ki akkor az is szar.

Tudnám, hogy mitől ők a legnagyobb metal zenekar a világon? :-)
Idézet
 
 
+4 #4 2013-06-09 18:43
Én úgy érzem, hogy a jelenlegi Metallica ezen a színpadon, ebben az időpontban tökéletesen megtalálta a méltó helyét. (a hőskort, meg rakjuk be a vitrinbe)
Idézet
 
 
+3 #3 Sárvári Gábor 2013-06-09 14:45
Idézet - pumpika666:
Idézet - Sárvári Gábor:
Akármennyire is nem csípem őket mostanában, azért ez nagyon menő lehetett!
Mondjuk, ha vendégdobosokka l játszottak volna, akkor még ennél is menőbb lett volna . . . . . :)
De mondjuk a Justice is idén 25 éves. :D

ja, csak egy full justice lemezhez lars-ot és kirk-öt is le kéne cserélni. sírtam, mikor a to live is to die xxx-es felvételén össze-vissza játszotta a metal-történelem egyik legszebb szólóját
ez után a buli után james helyében jól valagba rugtam volna, vagy megtanul egy nótát, vagy menjen a pi...ba

http://www.youtube.com/watch?v=AS9XwpRCuCQ


Ne is mond! Én is vártam azt a felvételt, de végén majdnem sírtam. Pedig nem nagyon szoktam bőgni, de akkor az értetlenség miatt kerülgetett rendesen. Meg azokon a koncerteken Bob Rock-kal játszották a Frantic-et meg az St. Anger-t, de Lars vállalhatan szinten "dobolta", meg James is vállalhatatlan szinten "énekelte". Mint egy feldolgozás zenekar, akik nem próbálták össze rendesen a programot. Pedig állítólag baromi sokat próbáltak, a nem játszott számok meg a sok vendég miatt. Hogy tudnak így kiállni? Meg ez miért nem zavarja a rajongóik nagy részét? Én ezt nem értem. Egy bizonyos színvonalat hozni kellene egy ekkora zenei produkciónak, de évek óta ez alatt teljesítenek, és senkit nem érdekel. Akit meg igen, az meg mindig le van hurrogva azzal: Akkor ne hallgasd.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.