Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Alissa sokoldalúbb Angelánál”

0514archMike Amott szerint nem volt váratlan Angela Gossow távozása az Arch Enemy frontemberi posztjáról, és a rajongóknak nem kell különösebb zenei változásoktól tartaniuk Alissa White-Gluz leigazolása után sem. A banda új lemeze, a War Eternal júniusban jelenik meg.

„Igyekszem mindig pozitívan gondolkodni”, mondta Amott a Turk Gitarnak az énekesnőcseréről. „A legnagyobb előny az lehet egy ilyen szituációban, hogy új energia és erő járja át az Arch Enemyt, a legnagyobb hátrány pedig az, hogy mint tudjuk, a rajongók néha nehezen fogadnak el új énekest egy általuk szeretett zenekarban. Két lehetőség állt előttem: hogy befejezem az Arch Enemy pályafutását, vagy pedig találok egy új hangot, egy új énekest a zenekar számára, és készítjük tovább azt a muzsikát, ami életem filmzenéje. És azt választottam, hogy folytatom Daniellel, Sharlee-val, Nickkel és most már Alissával is.”

Mike persze elismeri, hogy Angela Gossow távozása sokkolta a banda táborát. „Hirtelen jött a rajongóknak a váltás, ezt tudjuk, és ezek a nagy lépések az életben sosem egyszerűek. És a dolog egy ideje már érett Angela fejében egy ideje. Úgy döntöttünk, 2013-at kivesszük szabadságnak, és nem turnézunk. Zenét persze írtuk, és a terv az volt, hogy 2013 végén megkezdjük a stúdiózást. Viszont ahogy közeledett a lekötött időpont, Angela jelezte, hogy mindenképpen szeretne leköszönni a posztjáról a zenekarban. Őszintén szólva számunkra ez nem okozott óriási meglepetést, mert számtalanszor szóba került már addig a téma. Én pedig meghoztam a döntést, ami ahhoz volt szükséges, hogy az Arch Enemy folytathassa, és a zenénk életben maradjon.”

Mike szerint Alissával még tágultak is a csapat zenei lehetőségei. „Alissa nagyon sok különböző stílusban képes kiváló teljesítményre, ebből a szempontból lényegesen sokoldalúbb Angelánál. De az Arch Enemy mindenképpen marad annál az agresszív énekstílusnál, amelyről megismerszünk. 1995-ben azzal az elképzeléssel alapítottam meg a bandát, hogy minden idők legsúlyosabb dallamos csapatát hozom létre: kombinálom az extrém, death metalos súlyosságot meg a thrashes tempókat a tradicionális heavy metal és hard rock harmóniákkal, dallamvilággal, szólókkal. E gyökerekhez a War Eternalon is hűek maradtunk.”

A War Eternal június 9-én jelenik meg a Century Mediánál. Az Arch Enemy az idei pécsi Rockmaratonon is fellép, amelyet július 7-13. között rendeznek meg a szokásos helyen, a Malomvölgyi Arborétumban.

 

Hozzászólások 

 
#8 OutbreakOfEvil 2014-05-15 13:03
Aki tiszta éneket akar hallani Michael Amott szerzeményben az hallgasson Spiritual Beggars-t...
Idézet
 
 
+3 #7 Wendiii 2014-05-14 19:28
Idézet - Brock Samson:
Semmi bajom a durva vokalokkal, de azert ennyi ev utan nem hiszem, hogy szentsegtores lenne egy par izleses enektema, foleg hogy megvan hozza a megfelelo kvalitasu enekesno. Nem kell rogton atmenni Kamelotba, de ugy velem bovithetnek a repertoarjukat vele.

Talán attól félnek, hogy inkább The Agonist 2 lesznek...
Idézet
 
 
+2 #6 Brock Samson 2014-05-14 18:59
Semmi bajom a durva vokalokkal, de azert ennyi ev utan nem hiszem, hogy szentsegtores lenne egy par izleses enektema, foleg hogy megvan hozza a megfelelo kvalitasu enekesno. Nem kell rogton atmenni Kamelotba, de ugy velem bovithetnek a repertoarjukat vele.
Idézet
 
 
+5 #5 Szőlő 2014-05-14 16:12
Angela régen megmondta, hogy 40 évesen befejezi. Igaza van, babáznia is ideje. Korrekt, hogy szólt. Imádtam. Alissa is bejön. Mindkettő atom jó nő.
Idézet
 
 
+12 #4 ave 2014-05-14 15:12
jobb suna is.
Idézet
 
 
+8 #3 Wendiii 2014-05-14 14:27
Ráadásul ha igaz is, hogy Angela szólt Alissának, hogy menjen át az Arch Enemybe (ő meg menedzser lesz), akkor szerintem ezeket mind átbeszélték. Szóval ezúttal szerintem nem a szokásos sárdobálás kezdődik.
Idézet
 
 
+5 #2 Igor Igorovics 2014-05-14 12:50
Ja, szerintem is jó az egész. Nincs itt semmi probléma.
Idézet
 
 
+5 #1 Kobold 2014-05-14 11:40
Jó az új csaj, tetszenek a dalok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.