Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alighanem Skolnickkal és Ellefsonnal zenél együtt Mike Portnoy

0212alexmikedavidUgyan még nem érkezett róla hivatalos megerősítés, de többen is tudni vélik, hogy Alex Skolnick és David Ellefson szegődtek Mike Portnoy társául abban a projektben, amelytől minden eddigi zenéjénél súlyosabb metalt ígér a Dream Theater egykori dobosa.

„December és január folyamán írtuk meg az anyagot, januárban rögzítettem a dobokat, a gitár- és dobfelvételek pedig jövő héten kezdődnek", mondta Mike a MikePortnoyWarriors nevű rajongói oldalnak adott interjújában, még február első hetében. „Egyelőre még nem árulhatok el túl sokat erről az egésztől, de aki fent van a Twitteren, és jó detektív, az a részletekből összerakhatja a dolog velejét. Hárman írtuk meg és raktuk össze a lemezt, és innentől magától fejlődik majd tovább az egész projekt. Hamarosan többet is elmondunk majd róla, de ha rendesen megcsináltad a leckédet, már tudod, kikkel dolgozom, és tényleg egy nagyszerű, nagyszerű albumot készítettünk."

A twitteres információmorzsákból többen is úgy rakták össze a puzzle-t, hogy Portnoy a Megadeth basszerével, David Ellefsonnal, illetve a Testament szólógitárosával, Alex Skolnickkal dolgozik – az idei NAMM-ről például egy fotót posztolt hármukról „Ez egy elé fasza metalcsapat lenne, igaz?" szöveggel, és ekkor már tudni lehetett róla, hogy elindított egy metalos projektet. Mike ezt nem kívánta megerősíteni, de elmondta: végig saját számokról van szó, a zene pedig durvább, mint akár a Dream Theater, akár az Adrenaline Mob legsúlyosabb pillanatai. „Itt alkalmam nyílt végig azt a kétlábdob-aprító dobolást nyújtani, amit a Dream Theaterben, az Avenged Sevenfoldban vagy az Adrenaline Mobban csak nyomokban produkáltam, szóval ez az egész most egy teljes lemezen át megy. De maga az anyag nem thrash, hanem a metal teljes történelmét felvonultatja. Vannak rajta korai metalt idéző elemek, sabbathos dolgok, aztán egy csomó olyasmi, ami totálisan a '80-as évek közepének thrash metalja: Exodus, Slayer, korai, Kill 'Em All-korabeli Metallica, ilyesmi. És olyan pillanatok is akadnak, amik inkább a '90-es évek Alice In Chains-féle megoldásait idézik. Alig várom, hogy az emberek végre hallják a lemezt!"

 

Hozzászólások 

 
#9 nekem8 2015-02-15 21:31
Mikor jön ki a lemez?
Idézet
 
 
+6 #8 Szőlő 2015-02-12 16:06
Három kimagasló zenész. Ugye, Mike dyers eve-es dolgokat ígért nem rég..... Szerintem, lehet, hogy mi, negyvenes rockerek, betonig fogunk hajolni a lemez előtt. Nagyon bízom bennük. Három ekkora zenész, nem tévedhet nagyot. Kizárt.
Idézet
 
 
+2 #7 DRAZSEN 2015-02-12 15:53
Lehet én vagyok csupán egymagam úgy,hogy a könyököm jön ki,és valahogy érdektelenség lengi be részemről az összes ilyen projectet.Oké,hogy giga zenészek állnak össze,de ezek akkor sem festik fel egy valós igazi zenekar képét.
Én még klasszikus old rocker arc vagyok,nekem fontos,hogy legyen egy banda aki alkot,akik együtt vannak akiket nyomon lehet követni évekig. Ez a haknizgatós,pro jectezős dolog engem nem érdekel akármilyen jó is lesz
Idézet
 
 
+2 #6 Sárvári Gábor 2015-02-12 13:05
Zeneileg eddig szerintem mindenhol minőséget produkáltak a projekt csapataival. Szóval én ettől sem félek, szerintem ezzel is megugorják a lécet. Simán. Gondolom Ellefson-nak is gyűltek össze ötletei, ő sem fő dalszerző a zenekarban ahol játszik, meg gondolom Skolnick is hasonló cipőben jár, ha metal-ról van szó. Papíron akár még jó is lehet.
Idézet
 
 
+1 #5 NOLA 2015-02-12 12:58
Hoppá, egy újabb Portnoy project :-)
Ez a csávó úgy váltogatja a zenésztársakat, mint más a zokniját.
Kicsit már olyan az egész, mintha próbálgatná mi lesz végre igazán sikeres, ahol aztán ott marad.....
Idézet
 
 
+7 #4 queensryche999 2015-02-12 10:09
Ma már óvatosan bánok a várható zenét akkurátusan körülíró, érezhetően promóció-jellegű nyilatkozatokka l. Az is igaz, hogy Mike esetében ez betudható a lelkesedésnek, hiszen minden projektnél így szokott kommunikálni.
Azzal is elégedett leszek, ha jó dalokat kapunk.
Idézet
 
 
+11 #3 neal and jack and me 2015-02-12 09:43
én szimplán csak azt kívánom, hogy legyen igaz, amit fentebb nyilatkoztak.
Idézet
 
 
+10 #2 valarmorgulisz 2015-02-12 09:16
Portnoy, Ellefson, Skolnick, korabeli metallicas, slayeres durvulás aic hatásokkal. Mi más kívánhat még egy ilyen régi vágású metal arc mint én?
Idézet
 
 
+8 #1 bogar 2015-02-12 07:05
Jók a nevek, akár a zene is jó lehet!

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy milyen Sabbath-os, Chains-es részek lesznek benne, ahol Mike bácsi aprítja a kétlábdobot! :-P
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.