Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alice Cooper: 2012-re csúszik a második rémálom

Csak jövőre jelenik meg Alice Cooper következő lemeze, a Welcome 2 My Nightmare, amely az énekes legendás 1975-ös konceptalbumának második része lesz. Az anyag eredetileg az idei év második felében lett volna esedékes, a sok turné miatt viszont csúsznak a munkálatok.

„2012-ben jön ki az anyag”, mondta Alice a Noisecreepnek. „Nagyon komoly turné vár ránk Dél-Amerikában, Ausztráliában, Európában, Kanadában és az Államokban amolyan nagyformátumú, súlyos Alice koncertekkel, és utána térünk rá a Welcome 2 My Nightmare-re. Igazi rémálom lesz a dolog, szóval alig várom már! A mostani színpadi show-nk is buli lesz, de az utána következő, ami a Nightmare-hez kapcsolódik, egyenesen hihetetlen!”

Alice véresebbnek, csiszoltabbnak és kerekebbnek ígéri a lemezt az első résznél. Az album hangzása várhatóan eléggé retrós lesz, a múltidézés legtökéletesebb garanciájának pedig az tűnik, hogy Cooper fő szerzőtársa és producere az a Bob Ezrin, akivel gyakorlatilag összes klasszikus '70-es évek-beli lemezén együtt dolgozott, így természetesen az első Welcome To My Nightmare-en is. Emellett a tervek szerint három dalban is szerepel majd Michael Bruce gitáros, Dennis Dunaway basszusgitáros és Neal Smith dobos, vagyis az 1997-ben elhunyt Glen Buxton gitáros kivételével újból összejön az a formáció, mely Alice Cooper első hét albumán játszott. A név akkoriban ugyebár még nem elsősorban a frontembert, hanem magát a bandát jelentette – és éppen a Welcome To My Nightmare volt az első anyag, amin az énekes már más hangszeresekkel, deklaráltan szólóművészként melózott.

Alice utoljára 2008-ban adott ki stúdióalbumot Along Came A Spider címmel, a most készülő anyag eredetileg ennek a folytatása lett volna. „Megkerestem az ötlettel Ezrint, aki azt mondta, sokkal jobban érdekelné a dolog, ha az Along Came A Spider listavezető lemez lett volna, nem nagyon mozgatta meg a fantáziáját a projekt”, elevenítette fel az első megbeszéléseket a Billboardnak az énekes. „Aztán felmerült a Welcome To My Nightmare megjelenésének 35. évfordulója, vagy valami ilyesmi, Bob pedig megkérdezte: nem lehetne esetleg Alice-nek egy újabb rémálma? Minden erőmmel azon voltam, hogy rávegyem Bobot a közös munkára, és itt találtuk meg a közös nevezőt.”

Kattints, és olvasd el a legendás sokk rocker tavalyi bécsi koncertjéről szóló beszámolónkat!

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.