Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Akármit csinálsz, nem fogsz sok-sok millió albumot eladni”

Augusztus elején Mondo Sex Head címmel remixlemez jelent meg Rob Zombie-tól, ám az énekes és zenekara már teljes egészében a készülő új album bűvöletében él. Zombie egy friss interjúban elárulta: ugyanolyan fordulópontnak érzi ezt az anyagot, mint annak idején a White Zombie Astro-Creep: 2000 albumát vagy első önálló kiadványát, a Hellbilly Deluxe-ot.

„Nagyon beleástam magam ebbe a lemezbe", mondta Zombie a SuicideGirlsnek. „Még sok munka van előttünk, de úgy érzem, ez a legszabadabb hangzású album, amit hosszú-hosszú ideje készítettem. Ahogy telik az idő, úgy látom, hogy a karrierem bizonyos pillanataiban olyan lemezek születtek, amik meghatározónak bizonyultak a maguk idejében. A White Zombie időszakában az Astro-Creep volt ez az anyag, a következő pedig a Hellbilly Deluxe, az első szólóalbumom. Csinál az ember más lemezeket is, amik tök jók, meg minden, vannak rajtuk nóták, de igazából nem viszel véghez rajtuk új dolgokat. Ez a következő album viszont egy új fázis kezdőpontját jelenti abban, amit csinálok. Nagy, őrült, élő hangzású lemez, egyszerűen imádom! Nehéz körülírni, de vannak pillanatok, amikor minden kreatív energia felszabadul, és elindulsz egy olyan irányba, amin aztán nem is gondolkodsz, mert hasonló dolog nem történik túl gyakran..."

„Ha egyszer sikeres voltál, később akár tisztában vagy ezzel, akár nem, még több sikerre vágysz, vagy ki akarod terjeszteni a sikereidet", tette hozzá Rob. „Vagyis ha egyszer írtál egy slágert, utána megpróbálsz új slágereket írni. Egyszerűen így működik a játék... Mivel azonban manapság már senki sem igazán vásárol lemezeket, nem igazán tudom, milyen egy slágerlemez vagy egy slágernóta. A régi szabályok többé nem érvényesek, mert akármit csinálsz, akkor sem fogsz sok-sok millió albumot eladni, tényleg nem. Emiatt aztán úgy állsz hozzá: bassza meg, hát ki nem szarja le, mit mond más? És mivel ez az ábra, majdnem olyan ez az egész, mintha egy új zenekarban játszanál. Nem hajszolod tovább a régi sikereket, hanem simán csak kreatív vagy, és nagyszerű ötletekkel jössz elő. És általában – furcsa módon – épp ilyenkor vagy képes igazi slágereket írni, ugyanis szabadon alkotsz."

Zombie Bob Marlette producerrel készülő új lemezének megjelenési dátuma még nem dőlt el, de az énekes Twins Of Evil címmel közös turnén tölti majd az őszt és a tél elejét a Marilyn Mansonnal. Az amerikai kör szeptember 28-án veszi kezdetét Phoenixben, Európában pedig november 26-án, Londonban szabadul el a pokol. Magyarországhoz legközelebb december 8-án, Bécsben lehet megtekinteni a nagy párost, de további dátumok is várhatók mindkét kontinensen.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Kobold 2012-08-27 10:13
kár, hogy nincs ilyen zene itthon, érdekes lenne magyarul
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.