Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Akár már nyáron kijöhet az új Slayer album

Kerry King szerint a Slayer jobban áll az új lemez dalaival, mint azt eredetileg tervezték, és az album akár már nyárra megjelenhet, ha a kiadó is úgy akarja. Jeff Hanneman az idei koncerteken visszatér a színpadra a bandával.

„Most épp szünetet tartunk, de nagyon izgalmasan alakulnak a dolgok", mondta King a brit Metal Hammernek. „Három nótán dolgoztunk eddig Dave-vel, és mindhárom nagyon frissen és energikusan szól. Biztos vagyok benne, hogy legalább három másik dalom is meglesz, mire ismét akcióba lendülünk. És persze ott van mindaz, amit Jeff hoz majd a képbe... Egy dolgot már most biztosra mondhatok: minden eddig összeállt dal a klasszikus Slayer stílusban született. Nem fogtok tőlünk akusztikus dolgokat hallani..."

Kerry reményei szerint az új Slayer lemez producere Greg Fidelman lesz, akivel már a 2009-es World Painted Bloodon is együtt dolgozott a banda. „Nem hinném, hogy túl sok időt töltenénk a stúdióban... Old school stílusban szeretnénk dolgozni, és mindent gyorsan összerakni. Igazság szerint már most jobban állunk, mint azt előzetesen elterveztük, így a lemez akár nyáron megjelenhet, de ebbe nyilván a lemezcégünknek is lesz némi beleszólása, mert lehet, hogy nekik más terveik vannak. De mi mindenképpen nyárban gondolkodunk." A legideálisabb forgatókönyv alapján a banda legkésőbb április tájékán már stúdiózhat is.

King beszélt Jeff Hanneman egészségi állapotáról is, aki tavaly januárban kapott súlyos baktériumfertőzést, és emiatt a Slayer teljes 2011-es turnémenetrendjét ki kellett hagynia. „Most már kimehetnénk vele a színpadra elnyomni a Mandatory Suicide-ot, és ha ez lenne az egyetlen nóta a programban, minden működne Jeff-fel. De lassan kezd visszatérni a tökéletes formájához, és mire turnézni kezdünk, jöhet velünk ő is. Megmondtuk, hogy soha nem is gondolkodtunk azon, hogy nélküle kezdjünk neki az új albumnak. De erre nem is volt szükség: itt van, és gyártja a riffeket!"

A Slayer júniusban a nickelsdorfi Novarock fesztiválon is fellép.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.