Shock!

december 17.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Akár a Smashing Pumpkins feloszlásához is vezethet az Oceania bukása

Billy Corgan, a Smashing Pumpkins frontembere revideálta korábbi nézeteit, és novemberben hagyományos albumot jelentet meg a zenekarral Oceania címmel. Amennyiben azonban a lemez nem lesz sikeres, az akár a '90-es évek egyik meghatározó alternatív rockcsapatának újonnani végét is jelentheti.

„Túl sok bizodalmat fektettem abba az elképzelésbe, hogy csak az interneten terjesszem a zenénket, így most visszatérünk a tradicionális albumformátumhoz az Oceaniával", mondta a Billboardnak Billy Corgan, aki szerint a netes terjesztés csak részben hozta meg a kívánt eredményeket. „1,3 millió követőnk a Facebookon, így akár azt is gondolhatná az ember, hogy feltesz egy nótát, amit aztán 1,3 millióan hallgatnak majd meg. Ez azonban csak akkor lenne így, ha az adott pillanatban épp mind fent lennének... Így aztán úgy döntöttem, visszatérek a hagyományos módszerhez."

Corgan hozzáteszi: ez a lemez egyben eldöntheti majd a Smashing Pumpkins jövőjét is. „Amennyiben ismét látjuk magunk iránt a komoly érdeklődést, és mögénk állnak az emberek, úgy gondolom, a következő három-négy év roppant érdekes lehet a banda számára. Ha viszont ugyanabba a falba rohanunk bele, amibe sokan mások is, egyet vissza kell lépnünk, és átgondolni az egész tevékenységünket. Egy lemeznyi anyagot összerakni ugyanis kissé sok energiát emészt fel ahhoz, hogy a végén olyan hatást váltson ki, mintha csak egy kavicsot hajítanál bele az óceánba."

A Smashing Pumpkins utolsó teljes, hagyományos nagylemeze a 2007-es Zeitgeist volt, ami hétéves szünet után került a boltokba. A banda azóta egyenként, illetve kisebb adagokban hozta ki az új szerzeményeket a neten keresztül az összesen negyvennégy nótás Teargarden By Kaleidyscope projekt keretei között.

A csapat jelenlegi tagjai Corgan mellett Jeff Schroeder gitáros, Nicole Fiorentino basszusgitáros és Mike Byrne dobos. A Smashing Pumpkins október 5-én tizenkét állomásos amerikai turnéra indul.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.