Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Akár a Smashing Pumpkins feloszlásához is vezethet az Oceania bukása

Billy Corgan, a Smashing Pumpkins frontembere revideálta korábbi nézeteit, és novemberben hagyományos albumot jelentet meg a zenekarral Oceania címmel. Amennyiben azonban a lemez nem lesz sikeres, az akár a '90-es évek egyik meghatározó alternatív rockcsapatának újonnani végét is jelentheti.

„Túl sok bizodalmat fektettem abba az elképzelésbe, hogy csak az interneten terjesszem a zenénket, így most visszatérünk a tradicionális albumformátumhoz az Oceaniával", mondta a Billboardnak Billy Corgan, aki szerint a netes terjesztés csak részben hozta meg a kívánt eredményeket. „1,3 millió követőnk a Facebookon, így akár azt is gondolhatná az ember, hogy feltesz egy nótát, amit aztán 1,3 millióan hallgatnak majd meg. Ez azonban csak akkor lenne így, ha az adott pillanatban épp mind fent lennének... Így aztán úgy döntöttem, visszatérek a hagyományos módszerhez."

Corgan hozzáteszi: ez a lemez egyben eldöntheti majd a Smashing Pumpkins jövőjét is. „Amennyiben ismét látjuk magunk iránt a komoly érdeklődést, és mögénk állnak az emberek, úgy gondolom, a következő három-négy év roppant érdekes lehet a banda számára. Ha viszont ugyanabba a falba rohanunk bele, amibe sokan mások is, egyet vissza kell lépnünk, és átgondolni az egész tevékenységünket. Egy lemeznyi anyagot összerakni ugyanis kissé sok energiát emészt fel ahhoz, hogy a végén olyan hatást váltson ki, mintha csak egy kavicsot hajítanál bele az óceánba."

A Smashing Pumpkins utolsó teljes, hagyományos nagylemeze a 2007-es Zeitgeist volt, ami hétéves szünet után került a boltokba. A banda azóta egyenként, illetve kisebb adagokban hozta ki az új szerzeményeket a neten keresztül az összesen negyvennégy nótás Teargarden By Kaleidyscope projekt keretei között.

A csapat jelenlegi tagjai Corgan mellett Jeff Schroeder gitáros, Nicole Fiorentino basszusgitáros és Mike Byrne dobos. A Smashing Pumpkins október 5-én tizenkét állomásos amerikai turnéra indul.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.