Shock!

február 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Agydaganat vitte el Steve Harrist, a Shy gitárosát

Meghalt Steve Harris, a brit melodikus hard rock banda, a Shy alapító gitárosa és fő dalszerzője. A muzsikus két éve harcolt az agydaganattal, amely végül elvitte. A zenekar aktuális nagylemeze épp most jelent meg pusztán Shy címmel.

„Mély fájdalommal és szomorúsággal tudatjuk szeretett társunk, Steve Harris, a Shy gitárosa és kreatív géniusza halálhírét", áll a zenekar közleményében. „Steve nagyon visszahúzódó ember volt. 2009 júniusa óta harcolt az agytumorral, de erről csak a család és a legközelebbi barátok tudtak."

Az eredetileg Trojanként alakult Shy a '80-as években több sikeres dallamos hard rock albumot is megjelentetett, és bár sztárok sosem lettek, a melodikus vonal hívei körében mindig jó neve volt a Tony Mills énekes szárnyaló hangja és Harris kiválóan felépített dalai által fémjelzett formációnak. Az 1985-ös Brave The Storm, az 1987-es Excess All Areas és az 1989-es Misspent Youth a mai napig kultikus anyagoknak számítanak. A grunge-korszakban persze ők is meglassultak, Mills távozott, és több mint fél évtizeden át alig mozgolódtak, de Tony 2000-es visszatérése után ismét összegyűlt a lendület. Az énekes azonban 2006-ban ismét kilépett, és csatlakozott a norvég TNT-hez. A Shyban Lee Small került a helyére, az ő hangja hallható az Európában októberben kiadott, szimplán Shy című lemezen is.

A banda alighanem tudta, hogy ez lesz Harris búcsúalbuma – a tiszta fekete borító is bizonyára erre utal. Az ugyanakkor egyelőre nem világos, folytatják-e karrierjüket Steve nélkül.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.