Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Agydaganat vitte el Steve Harrist, a Shy gitárosát

Meghalt Steve Harris, a brit melodikus hard rock banda, a Shy alapító gitárosa és fő dalszerzője. A muzsikus két éve harcolt az agydaganattal, amely végül elvitte. A zenekar aktuális nagylemeze épp most jelent meg pusztán Shy címmel.

„Mély fájdalommal és szomorúsággal tudatjuk szeretett társunk, Steve Harris, a Shy gitárosa és kreatív géniusza halálhírét", áll a zenekar közleményében. „Steve nagyon visszahúzódó ember volt. 2009 júniusa óta harcolt az agytumorral, de erről csak a család és a legközelebbi barátok tudtak."

Az eredetileg Trojanként alakult Shy a '80-as években több sikeres dallamos hard rock albumot is megjelentetett, és bár sztárok sosem lettek, a melodikus vonal hívei körében mindig jó neve volt a Tony Mills énekes szárnyaló hangja és Harris kiválóan felépített dalai által fémjelzett formációnak. Az 1985-ös Brave The Storm, az 1987-es Excess All Areas és az 1989-es Misspent Youth a mai napig kultikus anyagoknak számítanak. A grunge-korszakban persze ők is meglassultak, Mills távozott, és több mint fél évtizeden át alig mozgolódtak, de Tony 2000-es visszatérése után ismét összegyűlt a lendület. Az énekes azonban 2006-ban ismét kilépett, és csatlakozott a norvég TNT-hez. A Shyban Lee Small került a helyére, az ő hangja hallható az Európában októberben kiadott, szimplán Shy című lemezen is.

A banda alighanem tudta, hogy ez lesz Harris búcsúalbuma – a tiszta fekete borító is bizonyára erre utal. Az ugyanakkor egyelőre nem világos, folytatják-e karrierjüket Steve nélkül.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.