Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aerosmith: három hónapon belül megjelenhet a lemez

Néhány hónapon belül megjelenhet az Aerosmith friss nagylemeze, amely tizenegy év óta az első új dalokat tartalmazó album lesz Boston leghíresebb rockcsapatától. A banda nyáron kéthónapos amerikai turnéra indul a Cheap Trick előzenekaroskodásával.

Az Aerosmith március 28-án részt vett egy Los Angeles-is sajtókonferencián, itt számoltak be a The Global Warming turné részleteiről és az új anyagról. A koncertsorozat június 16-án veszi kezdetét Minneapolisban, és augusztus 8-án Tacomában zárul. Ha hihetünk Steven Tyler énekesnek, az egyelőre még cím nélküli új Aerosmith stúdióalbum nagyjából a turnéval párhuzamosan kerülhet a boltokba. „Három hónapon belül kint lesz”, fogalmazott a frontember, és hozzátette: a bandának most már csak két további nótát kell befejeznie, a többi elkészült. Az anyagra olyan szerzemények kerülnek majd fel, mint a Legendary Child, a Beautiful vagy az Out Go The Lights. „Vannak dalok, amik újszerűen rockosak, vannak régiesen rockos és középutasan rockos témák. Meg persze blues, zongora… Joe Perry is énekel pár helyen, én meg dobolok, Joey énekel, ilyesmik”, nevetett Steven.

A Jack Douglas producerrel készülő album az Aerosmith tizennegyedik stúdiólemeze lesz. Douglas a banda történelmének fontos szereplője volt a '70-es években: Steven Tylerék legnagyobb hatású korai albumai, a Get Your Wings, a Toys In The Attic, a Rocks és a Draw The Line mind vele készültek. Saját dalokon Douglas utoljára az 1982-es Rock In A Hard Place-en dolgozott együtt az Aerosmith-szel, de ekkoriban Perry és a másik gitáros, Brad Whitford éppen máshol kereste a boldogulást, így az anyag a mai napig az egyik legvitatottabb munkájuknak számít. Az Aerosmith a 2004-es blues feldolgozáslemezen, a Honkin' On Bobón már újra közösen melózott Douglasszel, és most úgy döntöttek, ismét rá van szükségük. Utóbbit leszámítva a csapat utoljára 2001-ben adott ki friss anyagot, de a Just Push Play modern rádiórockosra belőtt stílusát a rajongótábor jelentős része és a kritika is fanyalogva fogadta. Ettől még persze simán több mint 3 millió példányt adtak el belőle...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.