Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A zenekar egyik tagja nem érezte helyénvalónak, hogy mi is énekeljünk”

0425ghdcPár héttel ezelőtt beiktatták a Deep Purple-t a Rock And Roll Hall Of Fame-be, ahol mindössze két szépséghibája volt az ünnepélyes pillanatoknak: Ritchie Blackmore hiánya, illetve az, hogy Glenn Hughes és David Coverdale kimaradt a zenekar gálafellépéséből. De természetesen mindenre van magyarázat...

„Adott a Deep Purple nevű zenekar, benne Ian Paice-szel, Ian Gillannel és Roger Gloverrel, ami ugye a Mark 2-ból fejlődött ki", mondta Hughes a Metal Rulesnak, amikor arról kérdezték, miért nem kaptak szerepet a Deep Purple rövid színpadi zenélésében a díjátadón David Coverdale-lel. „Minden előadó három számot játszhat a gálán. Hadd beszéljek nyíltan: 99,9 százalék esélyt adtunk arra, hogy Hughest és Coverdale-t nem fogják ennek során felhívni a színpadra. Nem fogok neveket mondani, de a zenekar egyik tagja nem érezte helyénvalónak, hogy mi is énekeljünk. Daviddel azért persze drukkoltunk, hiszen végig együtt voltunk a műsor ideje alatt, de ahogy közeledtünk a program végéhez, már tudtam, hogy nem fog összejönni a dolog. A Cheap Trick zárta a műsort, és ők felhívtak bennünket, hogy mi is legyünk ott Sheryl Crow-val meg Grace Potterrel együtt. Hogy haragszom-e emiatt a Deep Purple-re? Egyáltalán nem. Így is tudja mindenki, hogy David is és én tudunk énekelni, és mindenki tisztában van azzal is, hogy mi is játszottunk a zenekarban. Számomra csak az számított, hogy átvehettük a díjat a Deep Purple és a rajongók nevében."

Ritchie Blackmore távolléte persze mindenkit rosszul érintett, de Hughes elárulta: egyszerűen nem lehetett rávenni, hogy eljöjjön a gálára. „David beszélt vele 2012-ben, még az első jelöléskor, de már akkor is azt mondta, hogy biztosan nem megy el, ha beiktatják a zenekart. Ritchie-nek nem állt szándékában ott lenni, és ennek semmi köze ahhoz, hogy nincs beszélőviszonyban Gillannel. Egyszerűen csak nem akart eljönni. Senki sem akadályozta meg ebben, és nincs is senkinek lehetősége ilyesmire, leszámítva a Hall Of Fame igazgatóját. Aki pont, hogy erőteljesen invitálta, Ritchie viszont udvariasan elutasította. Semmi rosszat nem mondott, csak annyit, hogy nem jön. Mindenkinek tudnia kell, hogy mindez szívélyes hangnemben történt. Így aztán ketten nem voltak ott: Jon Lord, aki már meghalt, és Ritchie, aki elhárította a meghívást. Én is megpróbálkoztam egy utolsó kísérlettel, de el sem tudtam érni. A felesége válaszolt a hívásomra, és annyit mondott, hogy Ritchie nem jön. De ez is nagyon normális hangnemben történt, nem volt semmiféle vita. Nem jön, de imádja a rajongóit – azt kérték, mondjam ezt."

Mivel Blackmore nem-jövetele kapcsán előzetesen támadt némi kis vita, Roger Glover, a Purple basszere is szót ejtett a témáról a PYX 106 rádióban. „Annyi az igazság, hogy Ritchie simán eljöhetett volna, de soha nem is akart eljönni. És mindig is azt mondta, hogy nem jön el. Olvastam a híreket, amelyek szerint mi tiltottuk meg neki ezt, de ez nevetséges. Nem tiltottuk el semmitől. Soha nem mondtunk semmi ilyesmit. Én a magam részéről nagyon szívesen ápolnék vele ismét baráti viszonyt, de teljesen elvonult a világtól, rendkívül nehéz vele kapcsolatba lépni. És ez az ő döntése."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.