Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Somewhere In Time-ra és a Senjutsura építi következő turnéját az Iron Maiden

Újabb európai koncerteket jelentett be az Iron Maiden 2023-ra. A zenekar ezúttal a '80-as évek közepének egyik legfontosabb albumát helyezi a fókuszba.

1007maiden

The Future Past Tour néven fut az Iron Maiden jövő nyári európai turnéja, amelynek érdekessége, hogy az aktuális Senjutsu lemez mellett elsősorban – de nem kizárólagosan – az 1986-os Somewhere In Time-ra koncentrálnak majd a program összeállításakor. „A Senjutsu megjelenése után kicsit felfrissítettük a Legacy Of The Beast turné programját azzal, hogy az album első három dalával nyitottuk a bulikat, a japán palota díszleteivel a háttérben – mondja Steve Harris basszer. – Nem lett volna túl sok értelme ugyanezt megismételni egy Senjutsu lemezbemutató turnéval, így inkább másban kezdtünk el gondolkodni, és úgy döntöttünk: kicsit megemlékezünk a Somewhere In Time-ról, az a korszak és az akkori turné ugyanis nem szerepelt olyan nagy súllyal a számos retrospektív, visszatekintő koncertsorozat programjában az évek során. Ezeket a turnékat rendszerint a '80-as években felvett koncertvideóinkra építettük, és a Somewhere idején sajnos nem történt ilyen. A menedzserünk hibája! A rajongók azonban nagyon sok dalt követeltek róla mindig, úgyhogy most ezeket is eljátsszuk, meg persze néhány további kedvencet is. Szintén örülünk, hogy végre alkalmunk nyílik majd előkapni a Senjutsu pár epikusabb tételét is, régóta várjuk már ezt."

A csapat ezúttal klasszikus arénaturnéban gondolkodik az idei év még ezeknél is nagyobb helyszíneket bejárt köre után. A menetrend még nem végleges, a legkorábbi ismert dátum június 13-án lesz Krakkóban, a legkésőbbi pedig július 15-én Milánóban, további részletek remélhetőleg minél előbb. Magyar koncertet ugyanakkor nem valószínűsítünk, hiszen idén júniusban már jártak nálunk.

 

Hozzászólások 

 
#3 Etele 2022-11-11 20:30
Prágában a második koncertet jelentették már be ma délután, és ahogy nézem a naptárat, lehet, hogy jövőre tényleg kimaradunk. De fura, hogy osztrák dátum sincs még...
Idézet
 
 
#2 t-m 2022-11-08 21:57
Az hogy idén voltak nálunk semmit nem jelent, a többi országban is voltak idén -amik már meghirdetettek- Új lemez bemutató turné amelyet reméljük végig visznek közép-kelet Európán is-ahogy megszokhattuk. (PL 2003 júniusban is voltak, és ugyanez az év októberében még egyszer az akkori új lemezzel!)
Idézet
 
 
#1 Thasaidon 2022-10-07 15:54
Huhúúú, ha ez a turné elérné Magyarországot és a Somewhere in Time dalt előadnák, kihúzhatnék egy tételt a bakancslistámró l!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.