Shock!

július 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Schizophrenián egyre inkább a thrashesebb esztétika felé közelítettünk”

Június 21-én a Sepultura 1987-es Schizophrenia albumának újravett változatát is megjelentette Max és Igor Cavalera. Az anyag most hivatalosan végighallgatható, a testvérpár zenekara pedig nyáron a Rockmaratonon is fellép.

0501cavalera

A Bestial Devastation EP és a Morbid Visions debüt tavalyi újrahúzása után a Sepultura második nagylemeze, az 1987-es Schizophrenia is megkapta a maga újragenerálozását a Cavaleráktól. Max és Igor zenekara, a Cavalera – amely a digitális platformokon továbbra is Cavalera Conspiracy néven fut majd – a Nuclear Blastnél hozta ki a lemez friss verzióját, amelynek rögzítésében Travis Stone gitáros (Pig Destroyer) és Igor Amadeus Cavalera basszer (Go Ahead And Die, Healing Magic) segédkezett nekik. „A Bestial Devastation és a Morbid Visions után, a Schizophreniával végre teljes a harmadik világbeli trilógia, íme mindhárom brazil underground gyémánt! – mondja Max. – A Schizophrenia számomra az alapvető death/thrash-kísérlet: meg akartam hódítani a világot, és a felvétel tökéletesen mutatja, hogy az ez iránti elkötelezettségem töretlen!" „1987 nagyon progresszív év volt a metálban, hiszen ekkor jelent meg a Celtic Frost Into The Pandemoniuma, a Voivod Killing Technologyje és a Bathory Under The Sign Of The Black Markja is – teszi hozzá Igor. – Így aztán nem meglepő, hogy a Schizophrenián a black/death metalos hangzás felől egyre inkább a thrashesebb esztétika felé közelítettünk. Bizonyos ötletek ugyanakkor még a Morbid Visionsről származtak. Nagyon büszke vagyok az akkori dalainkra, és még büszkébb ezekre az újravett verziókra!"

cavalera_cAz Eliran Kantor borítójába csomagolt, Arthur Rizkkel rögzített új Schizophrenia dallistája az alábbi:

01. Intro
02. From The Past Comes The Storms
03. To The Wall
04. Escape To The Void
05. Inquisition Symphony
06. Screams Behind The Shadows
07. Septic Schizo
08. The Abyss
09. R.I.P. (Rest In Pain)
10. Nightmares Of Delirium (új, kiadatlan dal)

Az album most hivatalosan, teljes egészében meghallgatható. A Cavalera júliusban a Rockmaratonon is fellép, részletek itt. A korai Sepulturáról – így érintőlegesen a Schizophrenia-korszakról – nemrég mi is megemlékeztünk a Klasszikushock rovatunkban, a Beneath The Remains harmincöt éves jubileuma kapcsán.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.