Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Rhapsody Of Fire koncepciója nem kötődik személyekhez”

1012alexNoha egy ideje már terjengtek róla a pletykák, mégis hidegzuhanyként érte a rajongókat Fabio Lione távozása a Rhapsody Of Fire-ből. Alex Staropoli billentyűs most egy friss interjúban leszögezte: akármi is lesz, a zenekar Lione és a szintén nemrég távozott Alex Holzwarth dobos nélkül is folytatja.

„Némi időt igénybe vesz majd, mire ismét összeszedjük magukat, de máris nagyon komolyan dolgozunk ezen", mondta a Metal Undergroundnak Alex Staropoli. „Máris keressük az új énekest és az új dobost, és amint megállapodunk velük, a rajongóknak is bemutatjuk majd őket, és egyben beszámolunk a közeljövő projektjeiről és koncertjeiről is. Fontos, hogy szilárd új felállás jöjjön létre, amely aztán a következő években virágzó módon működhet, és a felkészülés mindenképpen időigényes. De reméljük, inkább előbb, mint később..."

Staropoli szerint Lione távozása nem érte őket meglepetésként, a döntést körültekintően és közösen is átrágta a zenekar. „Ez volt a legmegfelelőbb professzionális megoldás, tekintettel Fabio és a zenekar zenei pályafutására is. Egyúttal lehetőséget is jelent a Rhapsody Of Fire számára, hogy valami újat tegyünk le az asztalra. Inkább a jövőt akarjuk megváltoztatni ahelyett, hogy a múltba kapaszkodnánk. Máris rendelkezünk egy sor izgalmas új tervvel. És ugyan Fabio távozása nem jelentett igazi meglepetést, nem mindenki számára volt könnyű szembenézni a történtekkel. De megértettük, hogy el kell fogadnunk ezt a változást, és új fejezetet kell nyitnunk. A személyi változások sosem mennek egyszerűen, különösen a rajongók egy része viseli nehezen az ilyesmiket. Azon ugyanakkor egy pillanatig sem gondolkodtam, hogy megváltoztassam a zenekar nevét. Társalapítóként és társzeneszerzőként továbbra is maximálisan elkötelezett vagyok abba az irányba, hogy filmzenés metalt komponáljak. Ez a szenvedélyem, ezért élek. A Rhapsody Of Fire pedig egy erős koncepcióra épülő brand: nagyzenekari szerzemények okos énektémákkal, erőteljes riffekkel, mély basszussal és erőteljes dobokkal. Ez a koncepció pedig nem kötődik személyekhez. A mi felelősségünk az, hogy biztosítsuk a zenekar továbbélését, előálljunk egy masszív új felállással, és játsszuk tovább azt az epikus muzsikát, amely méltó a történelmünkhöz. Továbbra is hiszünk ebben, és előre tekintünk."

Fabio új zenekara, az Eternal Idol máris közzétette első dalát a decemberben érkező első albumról.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.