Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Perfect Circle: kilenc év után végre új dal érkezik

0918apcNovember 18-án Three Sixty címmel ad ki válogatást a lemezfronton régóta néma A Perfect Circle-től a Universal. Ez önmagában még nem hangzik túl izgalmasan, de az már inkább, hogy a kollekcióra felkerül Maynard James Keenan és Billy Howerdel csapatának egy évtizeden belül kihozott első új dala is.

A szóban forgó szerzemény a By And Down címet viseli, és akkor írták az A Perfect Circle tagjai, amikor egy hosszabb szünetet követően, 2010-ben és 2011-ben visszatértek az amerikai koncertszínpadokra. Maynard szerint a dal zeneileg tökéletesen reprezentálja mindazt, amit a csapat képvisel, további új szerzeményekről azonban egyelőre nincs szó. A zenekar hamarosan, egészen pontosan november 25-én egy box setet is kihoz A Perfect Circle Live: Featuring Stone And Echo címmel, amelynek fókuszában az említett turnén rögzített felvételek állnak majd egy teljes hosszúságú DVD formájában.

A csapat szám szerint harmadik és ezidáig utolsó nagylemeze Emotive címmel jelent meg 2004-ben. Billy Howerdel pár éve azt nyilatkozta, azért nem készülnek új dalok, mert éppen nincs stúdiója, ahol megírhatná ezeket... A bandából tavaly októberben távozott Josh Freese dobos is. Az A Perfect Circle utoljára év elején koncertezett az ausztrál Soundwave fesztiválokon, ahol a csapat felállásában Maynard és Billy mellett a korábbi Smashing Pumpkins gitáros James Iha, Matt McJunkins basszer és James Friedl dobos zenélt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.