Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A L’Envol zeneileg az Alcest első albumainak atmoszférájához kanyarodik vissza”

Június 21-én új albummal jelentkezik az Alcest. A duó októberben Budapesten is fellép a Les Chants De L’Aurore turnéja keretében.

0228alcest

alcest_cA Nuclear Blast gondozásában jelenik meg nyáron a Neige énekes/basszer/gitáros/billentyűs és Winterhalter dobos alkotta Alcest hetedik nagylemeze. A francia avantgarde blackerek új albumának címe Les Chants De L’Aurore lesz, most pedig bemutatták róla az első dalt L’Envol címmel. „A L’Envol zeneileg az Alcest első albumainak atmoszférájához kanyarodik vissza – mondja Neige. – Egy inspiráló korzikai utazás után írtam a dalt, miután csodálatos emberekkel ismerkedtem meg és a valaha látott egyik legkülönlegesebb táj vett körül. A Les Chants De L’Aurore összes dala nagyban különbözik egymástól, de úgy gondoltuk, ezzel a számmal remekül szemléltethetnénk az anyag hangulatát és témáit.”

További részletek az albumról remélhetőleg hamarosan. A lemezbemutató turné ősszel startol, és az Alcest nem kerüli el Magyarországot sem: a duó november 20-án Budapesten, a Dürer Kertben lép fel a Fekete Zaj szervezésében. Részletek itt.

Az Alcest legutóbbi nagylemeze 2019-ben jelent meg Spiritual Instinct címmel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.