Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Doctor Butcherre emlékezett Chris Caffery

0601drbNoha a Savatage ma már sajnos csak egy emlék, és a jelek szerint az is marad, az egykori tagok azért nem felejtették el, honnan jöttek. Chris Caffery gitáros például a napokban a Savatage történelem egyik leginkább elfelejtett fejezetéről emlékezett meg.

„Húsz éve már annak, hogy a Rangers ott volt a Stanley Kupa fináléjában, és húsz éve annak is, hogy Jon Olivával kiadtuk a Doctor Butcher lemezt! Őrületes, hogy repül az idő!", tette közzé Chris Caffery. „Akkoriban egyikünk sem volt éppen a Savatage tagja, és ez a lemez óriási segítséget jelentett számunkra abban, hogy levezessük a felgyülemlett zenei és személyes frusztrációinkat. A lemezre én játszottam el az összes gitárt: minden ritmus- és szólótéma felment három nap alatt, a producer pedig Jim Morris volt a legendás tampai Morrissoundban. Criss Oliva kevesebb mint egy évvel a felvételek előtt hunyt el, szóval mindenki nagyon érzelemgazdagon teljesített, és a stúdióban is különleges hangulat uralkodott."

Az egy lemezt megélt Doctor Butcher projektben Jon Oliva és Caffery mellett John Osborn dobolt, de mivel a '90-es évek közepén az efféle tradicionális heavy metal tiltólistán volt az Atlanti-óceán mindkét partján, a projekt nem bizonyult hosszú kifutásúnak, és végül nemcsak Oliva tért vissza a Savatage-hoz, hanem végül Chris is újfent ott kötött ki.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.