Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A death metal új reménysége?

Már minden gitár- és basszusgitársávot rögzített debütáló lemezére, a Liar In Waitre a floridai death metal színtér egyik régi-új szereplője, az Amon. A Deicide egykori elődzenekarának mai verziójában Glen Benton bandájának két eredeti gitárosa, Eric és Brian Hoffman zenél két ismeretlen arccal.

Az Amon annak idején két demót rögzített a '80-as években, az 1987-es Feasting The Beastet és az 1989-es Sacrificalt, ezek alapján szerződtette le őket a Roadrunner. Miután a nevet változtatott zenekar első két albuma minden idők legnagyobb példányszámban elkelt death metal lemezei közé került, a két demó is megjelent a Deicide logó alatt 1993-ban Amon: Feasting The Beast címmel. A Hoffman tesók egészen 2004-ig a Deicide tagjai voltak, amikor is meglehetősen csúnya körülmények között, anyagi természetű viták miatt otthagyták a zenei agy Steve Asheim dobost és a főideológus Glen Benton énekes/basszusgitárost.

Eric és Brian két friss arccal, Jesse „Jecheal" Jolly énekes/basszusgitárossal, illetve Mike Petrak dobossal kezdtek újra zenélni, és december óta gőzerővel dolgoznak első albumukon Mark Prator producerrel. Az év vége felé várható lemez kilenc dalt rejt majd, melyek Eric Hoffman szerint technikásabbak a Deicide zenéjénél. „Jesse fantasztikus munkát végzett a basszusgitárnál", mondta Eric a munkálatokról. „Állati friss érzés azt hallani, amint egy basszer ujjal nyomja az arpeggiókat egy héthúros hangszeren."

Az Amon mindenképpen játszik majd klasszikus Deicide dalokat is a turnékon, azt azonban a tagok továbbra is kizártnak tartják, hogy valaha is ismét összejöjjenek Bentonnal és Asheimmel.

A Benton-féle Deicide új lemeze idén jelent meg To Hell With God címmel, a zenekar pedig idén ismét fellép Magyarországon, méghozzá a Hegyalja fesztiválon.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.