Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2014-ben befejeződhet Tony Iommi kemoterápiája

0528iommiTony Iommi többször is úgy nyilatkozott, hogy élete végéig kemoterápiás kezelésekre szorul majd két évvel ezelőtt diagnosztizált limfómás megbetegedése miatt, most azonban arra utalt: 2014-ben talán mégis befejeződhetnek a kezelések.

„Sok jó dolog vár ránk a következő évben: először a Grammy, aztán pár amerikai és kanadai dátum, majd egy rövid európai kör a nyáron”, írta újévi üzenetében Iommi. „Idén talán befejezhetem a rendszeres kezeléseimet is, és remélem, hogy nem leszek majd túl fáradt – szóval minden pozitív. Egy ennyire briliáns 2013-as évvel persze nem lesz egyszerű versenyezni, de rajta leszünk…”

Mindez tényleg pozitív hír, hiszen Tony mindezidáig úgy nyilatkozott: betegsége gyógyíthatatlan, és csak úgy lehet szinten tartani az állapotát, ha élete végéig rendszeresen kezelik. „Mikor befejeztem a kemoterápiát és a sugárkezelést, és ismét elmentem a dokihoz az aktuális vérkép-eredményekért, megkérdeztem, hogy akkor elmúlt-e a betegség", mondta Iommi még tavaly a Guitar Worldnek. „A válasz az volt: nem, és nem is fog elmúlni, nem tudok tőle megszabadulni. De kezelhetjük és élhetünk vele. Szörnyen lehangolódtam, mert azt hittem, elmúlt. A doki azt mondta, körülbelül 30 százalék esélyem volt arra, hogy vége legyen a betegségnek, de az is benne volt a pakliban, hogy életem végéig megmarad. Most kezeléseket kapok, hogy megakadályozzák a terjedését. Hathetente kapok egy Rituximab-infúziót, ami a kemoterápia négy összetevőjének egyike. Pár óráig eltart a dolog, aztán kicsit szarul érzed magad utána, olyan, mintha beteg lennél. De pár hét után ismét erőre kapok. Szóval így igazítjuk most a koncerteket is. Útra kelünk, aztán hazatérünk, bemegyek a kórházba kezelésre, vértesztekre és az összes többi szarságra. Utána pedig kezdődik minden az elejéről."

A Black Sabbath december 7-ei prágai koncertjéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+11 #1 Dead again 2014-01-04 10:41
Iron Man
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.