Shock!

szeptember 24.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zyklon: World Ov Worms (kritika vol.1.)

A Zyklon Samothnak (itt Zamoth) az Emperor gitárosának saját zenekara. Most nem mennék bele - mivel mindenki tudja mi történt az Emperorral - legyen elég annyi, hogy Zamoth igazi zenekarként viszi tovább a Zyklont. Társai ezen az albumon Trym (szintén az Emperorból), aki itt dalszerzőként is szerepel a Zycloned nótában, Destructhor a Myrkskogból gitáron, valamint Daemon a Limbonic Artból.
megjelenés:
2001
kiadó:
Candlelight Records
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A szövegeket Bard "Faust" Eithun írta (akit szintén az Emperorból ismerhetünk), Zamoth koncepciója alapján: Planetary sickness, the state of the world. Time, Death, God; inbreed overkill altered through decayed moral causing global infection. És így tovább, nem túl barátságos, de tökéletesen illik ehhez a zenéhez. Rajtuk kívül a Transcendental Warban tiszta hangon, a Chaos Deathcultban pedig narrátorként szerepel Trickster G. is, azaz Garm az Ulverből. Szóval itt igazi underground allstar csapat jött össze, persze ez még nem garancia arra, hogy a zene is jó.

De abban sincs hiba, már a hangzás is nagyon ütős (Akkerhaugen stúdió), első hallásra is beugrik a Myrkskog neve, ott volt ilyen örvénylő, gőzmozdonyszerű a zene, amely mellbevág, leteper és széttép, de ez nem is csoda, végül is Destructhor a Myrkskog gitárosa is. A zene tulajdonképpen black metal, de sok más egyéb, néha igen modern elem is hallható benne (mint például a zajos betét a női hanggal és Garmmal a Chaos Deathcultban), hogy kár is beskatulyázni, elég annyi, nagyon agresszív és extrém. Tipikus skandináv témahalmozó zene, rengeteg minden történik egy számon belül, mire felfigyelsz egy témára vagy riffre, már egész máshol járnak. Az alapok is rendben vannak, Trym remekül, dinamikusan és változatosan dobol, a basszusgitárt pedig Zamoth és Destructhor játszották fel, arra sincsen panasz.

Nem igazán tudnék kiemelni nótát, de ha mégis akkor a címadót, a Hammer Revelationt és a Transcendental Wart (főleg Garm éneke miatt, jó újra ilyen zenében hallani) említeném, de bármelyik másikat is mondhattam volna.
Akinek bejött a Myrkskog, ez is be fog jönni, nagyon jó anyag, lehet, hogy bánni fogom, de ez most nálam 9 pont.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.