Shock!

július 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Warrior: The Code Of Life

Bár 1985-ben tűnt fel a kaliforniai Warrior zenekar, a The Code Of Life mégis csak a harmadik lemez a sorban. A köztes időben elég nagy válságon, csalódáson, majd feloszláson ment át a csapat, ami természetesen nem tette ismertté és sikeressé nevüket.

megjelenés:
2001
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

Ma már a tagok jó kis előélettel és egy nagyon jó második lemezzel (Ancient Future) a hátuk mögött szerveződtek újjá, így kellő eséllyel és stabilabb háttérrel alkothatták meg azt az áttörést szolgáló 12 dalt, amely a minőségi dallamos power metal rajongóinak szerezhet kellemes élményeket.

A lemez erőssége Rob Rock énekes, akinek nevéhez számos klasszikus album köthető. Tagja volt a legendás M.A.R.S. projectnek, ahol rajta kívül Tony MacAlpine gitáros és a Whitesnake ritmusszekciója Tommy Aldridge dobos és Rudy Sarzo basszusgitáros játszott, de említhetnénk Axel Rudi Pell-lel közös munkáit is. Ő a Warrior kulcsfigurája, bár a többi tagot sem kell sajnálnunk, hiszen rajta kívül neves egyéniség még Joe Floyd gitáros alapítótag is, aki Bruce Dickinson utolsó két stúdiólemezének volt a producere.

Ennyi tapasztalattal és háttérrel a Code Of Life sem egy gyenge darab. Ízig-vérig power metal anyag, sok gitárral és lényegretörő dalokkal. Nincs szőrözés, művészkedés, egyszerű igényes hangulatos, érzelmekben gazdag nóták születtek. Remélem, ebben a nagy retro heavy dömpingben jut még hely egy ilyen nagyszerűen alkotó bandának, kár lenne ha rövid időn belül ismét szétszaladnának.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.