Shock!

január 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Thunderstone: Tools Of Destruction

E finn csapattal kapcsolatban az alábbi megállapításokat teszem: 1. tökös nótákat bírnak írni, 2. tökös a megszólalásuk, 3. tökös az énekesük. Na, viszlát! Aki ennyivel nem elégedne meg, annak természetesen verselek tovább, de a lényeget a fenti pontok pöpecül tartalmazzák.

megjelenés:
2005
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Az öt északi fickó méltatását már előző albumuk kapcsán is megejtettem. Szerencsés helyzetben vannak, mert képesek remek nótákat komponálni, majd azokat jó színvonalon elő is adni. Billentyűkkel, vokálokkal bőkezűen megtámogatott szerzeményeik egytől-egyig dallamosak, árad belőlük a lendület és a dinamika. Pasi Rantanen éneke kellőképp karcos, erőteljes, Mirka Rantanen dobos pedig szusszal is, erővel is nagyszerűen űzi a tempókat. A lóhalál dalok épp oly eltaláltak, mint kevésbé seblob társaik. Hajlamosak olykor csembalósan szintizni, de nem hinném, hogy ez bárkit is zavarna közülem!

Az albumon nincsenek gyengécske darabok, de kiemelném a remek melódiákkal felvértezett Without Wings, illetve a Liquid of the Kings és az I Will Come Again fülbemászó érdemeit. (Ez utóbbi nóta egyenesen olyan, mintha egy antik Damn Yankees vagy Hardline opuszt hallanék...) Izmosabb és cseppnyit vérmesebb társainál a fejlóbára késztető Feed the Fire. Szintén említendőnek tartom a lágy líraisággal, balladisztikusan induló, majd dögösbe átlendülő Another Time-ot. Élmény. Mint ahogy élmény az anyagot záró, hosszabbra és monumentálisabb hangvételűre szabott Land of Innocence is. Pompázatos végkifejlet.

A Thunderstone tagsága megbízható, kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújt. Csak így tovább!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.