Shock!

február 23.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Soffi: Sugarpunk

Első ránézésre látszik a Soffin, hogy miért hozták létre, akarom mondani, miért alakult meg. Ne legyenek illúzióink, ez a formáció pontosan megkoreografált, kitalált forgatókönyv alapján jött létre, mégpedig azért, hogy megcélozza a 12-13 éves hallgatóságot, annak is főleg leánytagjait.

megjelenés:
2008
kiadó:
EMI
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

A zenét hallgatva leginkább az ugrik be, hogy olyan a lemez, mintha a Blink 182-t leöntenéd egy nagy adag cukormázzal és megszórnád némi kis Hello Kitty drazséval. Borzalmasan hangzik? Annyira azért mégsem az!

Vitán felül áll, hogy profin összerakták a csapatot, annak ellenére, hogy Pete Zsófi azért hangra nem túl kiemelkedő, mégis megvan benne a potenciál, hogy a célközönség rákattanjon. Dallamvilága elég kiszámítható, és hangja is inkább csak csilingelő, nincs benne erő, dög, mégis eléggé cuki ahhoz, hogy a vadóc tizenévesek kedvencévé váljon.
Sajnos a hangzás sem túl jó, nagyon kevés a gitár, bár könnyen el tudom képzelni, hogy ez szándékos, emlékezetem szerint azonban ennél még Avril is rockosabban szól, Pinkről nem is beszélve.

Azt azonban el kell ismerni, hogy Soffi mögött a srácok feszesen és jól játszanak (a C.A.F.B.-ben és a M.Á.K-ban zenéltek korábban). Ahogy a fizimiskájukat elnézem, még véletlenül sem vádolhatók azzal, hogy férfiúi bájaik miatt kerültek a zenekarba. Vélhetőleg tehát a Soffi élőben is ugyanilyen szintet hoz, amiért jókora piros pont jár a popmezőnyben, bár hogy mennyi lehetőségük van/volt bizonyítani, azt nem tudom. A lemez elvileg már hónapok óta kint van, mégis kerülhetett valamiféle kis homokszem a gépezetbe, mivel még soha, sehol nem sikerült találkoznom a Soffi nevével. Lehet, hogy épp a szövegeken csúszott el a produkció, az olyan sorok ugyanis, mint az „Everyone's a Whore Tonight" vagy az „I Think You're Full of Shit" meglehetősen kevéssé illenek ebbe a rágógumi-világba. Épp ezért - tekintve, hogy valószínűleg az EMI-nál sem a muzsikába szerettek bele - kötve hiszem, hogy a Sugarpunknak lesz folytatása.

A lemez címe egyébként több mint találó, ez kb. annyira punk, mint amennyire a gumicukor csülökpörkölt. Popzenének viszont elmegy, ha nem untat az ilyesmi, ráadásul, ha végképp nincs semmi ötleted, a húgodnak még mindig megveheted ajándékba, ő biztos örülni fog neki! Feltéve persze, hogy Kurt Cobain halála után született...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.