Shock!

január 29.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Skindred: Volume

0619skindredNéhány nap múlva ismét Budapesten játszik a Skindred, a hazánkat is elérő legfrissebb körút apropóját pedig az adja, hogy október végén megjelent a walesi ötösfogat hatodik nagylemeze, a Volume.

Ahogy a koncertek terén is mindig első osztályú minőséget produkálnak, lemezeiket is egytől-egyig szeretem, így mindig öröm, ha egy új Skindred-cucc jön szembe. És persze ezúttal is jól indult a kapcsolatunk, hiszen a képlet most is ugyanaz, mint korábban volt: néhány nem túl bonyolult, ellenben kifejezetten emlékezetes riffre érkező elektronikus dolgok, reggae-témák és fogós, ragadós dallamok, meg persze az ezerhangú Benji Webbe, aki egyértelműen a csapat lelke és fő fegyvere. Amellett, hogy a fickó remek frontember, tényleg mindent el tud énekelni, vezényletével pedig a Skindred egy olyan gépezetté állt össze, aminél kevés megfelelőbbet tudok elképzelni, ha az ember felhőtlen bulizásra, ugrálásra, táncolásra vágyik.

megjelenés:
2015
kiadó:
Napalm
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 12 Szavazat )

Szóval a jól megszokott Skindred-összetevők mind megvannak ezúttal is, de a végeredmény mégis kevésbé izgalmas, mint bármikor korábban. Annak ellenére, hogy sokat hallgattam a Volume-ot, csak nem akarnak fülembe ülni a dalok, holott a korábbi anyagoknál gyakorlatilag már az első néhány alkalommal megtörtént ugyanez. Nem is az a baj a lemezzel, hogy rossz dolgok vannak rajta, mert ilyet még véletlenül sem írnék róla, sokkal inkább az, hogy az okés dalok mellett ezúttal nincs igazán kiemelkedő. Egységes színvonalon megy végig a korong, igazi csúcspont azonban nincs.

A nyitó Under Attack és a ragadós dallamokkal operáló címadó is rendben van, de mire elérünk a Hit The Groundig, már nagyon várnék egy Ninját, egy Roots Rock Riotot, egy Warningot vagy egy Destroy The Dancefloort, azaz egy olyan témát, ami robban. Sajnos azonban később sem érkezik ilyen. Akadnak persze jó dolgok és megoldások egy csomó tételben, épp csak valahogy mindegyiket sikerül leültetni kicsit, ami miatt úgy érzem, a csapat még nem állt teljesen készen, mikor stúdióba vonultak. Mintha szorította volna őket az idő, és a meglévő pár ötletet kellett volna úgy felhígítaniuk, hogy abból megszülethessen egy újabb nagylemez. Kár, mert eddig a Skindred mindig magabiztosan hozta az elvárt szintet, a Volume-mal viszont egyértelműen a saját maguk által beállított léc alatt maradnak. Az is árulkodó, hogy a tizennégy dalos anyagon három track is csak átvezető, ráadásul a Straight Jacket és a 3 Words is maximum a töltelék-kategóriába fér be.

Kicsit talán túlpörgött a Skindred, hiszen a friss lemez mindössze bő másfél évvel követi a Kill The Powert, ez a tempó pedig egyértelműen túl gyorsnak bizonyult.

A Skindred november 28-án az Akváriumban koncertezik.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Jóvanakkó 2015-11-28 14:05
Én bírom őket,de szerintem minden lemezükön van kb. két-három jó nóta, a többi töltelék. Most is ez van. Valamiért mégis szimpatikusak... :D
Idézet
 
 
-1 #1 James Smith 2015-11-25 17:04
Rettentő unalmas lapos lemez.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.