Shock!

január 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sick Of It All: Based On A True Story

A Sick Of It Allt kis túlzással nevezhetjük a hardcore műfaj Motörheadjének is: lemezeik nagyjából mindig ugyanazon a vonalon mozognak, az eltérések legfeljebb nüansznyiak, de ezen senki sem reklamál, esetükben minden így van a legnagyobb rendjén. Némelyik albumuk erősebb, némelyik kevésbé kiugró, de a megbízható színvonalat mindig hozzák, az meg már egyéni ízlés kérdése is, hogy kinek melyik a kedvence közülük.

megjelenés:
2010
kiadó:
Century Media / EMI
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 9 Szavazat )

Soha korábban nem telt még el ennyi idő két Sick Of It All lemez között, mint most, hiszen a brooklyni keménykötésűek utolsó albuma, a Death To Tyrants pontosan négy évvel ezelőtt jelent meg. Azt az anyagot akkor a banda hosszú történetének egyik legjobbjaként fogadtam, és a véleményem azóta sem változott: nálam csupán egy hajszálnyival marad el az örök kedvenc Scratch The Surface mögött. A Based On A True Story talán nem olyan kiugróan bivaly pont az életműben, mint a Death To Tyrants, de ha szereted a bandát, a csalódás most is kizárva, ugyanis ez a lemez is egyesít mindent, amitől a Koller tesók vezette négyesnek nincs párja ezen a vonalon.

Lényeges változás tehát ezúttal sincs: kicsit talán dallamosabb az összkép, mint legutóbb, de ez is inkább csak egy benyomás, hiszen alapvetően most is ugyanazt az alaposan felpumpált, dühödt, ám mégis pozitív energiával telített klasszikus New York-i hardcore-t játsszák mindenféle felesleges sallang vagy tökölődés nélkül, amivel megszerettük őket. Nekifeszülnek a hangszereknek, és utána egy pillanatra sem állnak meg 33 percen keresztül. A nyitó Death Or Jailhez, a The Divide-hoz vagy a Bent Outta Shape-hez hasonló klasszikus Sick Of It All zúzdák közepette pedig néhol olyan – kissé – dallamosabbra vett témák oldják a folyamatos feszültséget, mint a Good Cop, a Lifeline, a Waiting For The Day vagy a talán legfogósabb As Long As She's Standing.

A producer ismét Tue Madsen volt, így a hangzás ugyanolyan tökéletes, mint legutóbb, száz százalékosan visszaadja a banda élő energiáját. Ha szereted őket, kizárva a csalódás, ha pedig esetleg nem ismernéd őket, a Based On A True Storyval is simán elkezdheted a haverkodást. És egy lassan 25 éves zenekar esetében ez azért egyáltalán nem kis szó...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.