Shock!

szeptember 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Room Of The Mad Robots: Tripod - Wacken Showcase

roomofthemadrobots_cA Room Of The Mad Robotsszal az első pillanatoktól fogva rokonszenveztem – ezzel a névvel eleve nyert ügyük volt nálam –, azóta pedig akármikor is futottam beléjük élőben, mindig tetszettek. Nem volt ez másképp az idei Wacken Metal Battle tehetségkutató hazai fordulóján sem, ahol a látottak alapján a zsűriben elég komoly egyetértésben hoztuk ki első helyezettnek a csapatot. Hogy mást ne mondjak, a többi látott alakulat finoman szólva sem játszott egy ligában Berszán Miklósékkal a produkció kiérleltségét és az összhatást tekintve...

A szóban forgó EP – mint címe is mutatja – még amolyan wackeni szóróajándéknak készült: a zenekar igyekezett megragadni a lehetőséget, és rohamtempóban felvett két régebbi dalt meg két újabbat, hogy valami exkluzívat terítsenek odakint mindenkinek, akinek csak érdemes lehet. Nos, ami a rohamtempót illeti, a dolog egyáltalán nem hallatszik a végeredményen, a sebtiben felrántott minialbum minden túlzás nélkül vadállat módon dörren meg, más hazai bandák hosszasan összemolyolt lemezei szólnak ennél lényegesen rosszabbul. Jó nyers, élő hatású, de tiszta és igen erőteljes a megszólalás.

megjelenés:
2014
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 6 Szavazat )

A Political Organized Crime-ra és a Breedingre nem térnék ki külön, hiszen ezeket már ismerjük, bár annyit azért megjegyeznék: a friss verziók még talán jobbak is az albumosoknál. A két friss szerzemény azonban ha lehet, még ígéretesebb: a Cavities masszás riffelésében elég nyilvánvalóan ott van egy nagy adagnyi Deftones – ez egyébként sem újdonság a robotoknál –, viszont a pont jókor és jó mennyiségben adagolt precíziós témák, átvezetések és Mári Péter dallamai más irányba viszik a számot. A végeredmény hipnotikusnak is nyugodtan nevezhető, és a frissen csatlakozott Novaszel Attila kis elektro-díszítései is roppant organikusan illeszkednek az összképbe. Az Orectic kicsit lendületesebb, de az a bizonyos utaztatós, borult feeling ebben is végigkíséri az embert, és a bevadulós részek is nagyon ott vannak.

Nem mondom, hogy nem egyértelműek a hatásaik, de az biztos, hogy a csapatnak van egy határozott víziója, amit képesek is úgy megvalósítani, hogy az üssön, élőben meg aztán tényleg mocskosul hengerelnek. Érdemes rájuk odafigyelni, mert ha a teljes hármas lemez olyasmi lesz, mint ez a két dal, akkor bizony nagyon komoly dolgok várhatók a Room Of The Mad Robots konyhájából.

A Room Of The Mad Robots november 15-én, szombaton a Dürer Kertben lép fel a Pozvakowski társaságában, a zenekarnak idén ez az egyetlen magyarországi fellépése. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+7 #1 trey 2014-11-14 22:32
Huuu en nagyon szeretem ezt a bandat, es ez a ket uj szam kurvajo. Viszont picit rosszul esik hogy meg mindig mennek a hasonlitgatasok . Sztem max hangulatilag idezhetnek fel mas csapatokat, de annyival tobbek annal, hogy olyan bandanak titulaljuk akik masokat masolnak. Csodas sajat hangjuk van. Hajra sracok es igy tovabb, nagyon jok vagytok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.