Shock!

május 23.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pokolgép: Csakazértis

Újra van létjogosultsága a magyar metal zenéknek ez már nem kétséges! Megállt a lábán az Ossian, feltörekvőben van a Demonlord és még számtalan tehetség, jól fogy Kalapács Első Merénylete, s most a Pokolgépen a sor! Mivel semmit nem bíztak Kukovecz Gáborék a véletlenre szerintem biztos a zenekar jövője! 12 kiforrott, megfelelően feljátszott nóta került fel a lemezre nem ritkán új zenei elemek keverésével színesítve azokat.

megjelenés:
2000
kiadó:
Nephilim
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 13 Szavazat )

Például szintitéma az Én a tűz leszek dalban, vagy ugyanott hegedű, lánykórus a Szent István énekben, a Még egyszerben és még sorolhatnám... Összefogott lett a Csakazértis, mely stílusilag annyira nyitott, hogy bárki számára érdekes lehet. Fülbemászó, könnyen megjegyezhető refrénekben gazdag valamennyi darab, ami előrevetíti már-már a slágeresebb oldalát is a zenekarnak (Szökevény).

A pozitívumok mellett persze némi negatívumot is meg kell említenem! Sajnos a felvétel hangzásával nem vagyok kibékülve, ez a '80-as éveket idéző keverés ártalmas a nóták feelingjére. Kicsit jobban figyelembe kellett volna venni a mai stúdiótechnikát és beleigazítani a zenekar által kitűnően feljátszott, (Rudán Joe esetében felénekelt) szerzeményekbe.

Mivel a tervek szerint a lemez külföldön is terjesztésre kerül (angolul) kíváncsian várom a továbbiakban az ottani kritikusok véleményét Magyarország egyik nagy múltú, vezető metal zenekarának legfrissebb alkotásáról. Mindenesetre nálam kitűnőre vizsgázott!

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 senti_ent 2015-05-31 14:35
Furcsa! Ez! A! Kritika!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.