Shock!

augusztus 24.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Magnitude Nine: Chaos To Control

A recept a következő lehetett: végy egy fiatal, a húrnyűvés minden csínját-bínját értő virgamestert, szerződtess mellé néhány, underground szinten elismert muzsikust, írass velük egy nagylemeznyi anyagot, ezt jelentesd meg lehetőleg minél kisebb költségvetésből (magyarul spórolj minél többet a hangzáson és a borítón), majd pedig söpörd be az így befolyó összeget, és végül vigyorogj minél elégedettebb arccal.

megjelenés:
1998
kiadó:
InsideOut / MusiCDome
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Valahogy így készülhetett a Magnitude 9 bemutatkozó lemeze, a Chaos To Control is. A gitárzsenit Rob Johnsonnak hívják, az elhíresült közreműködők nem kisebb arcok, mint a Corey Brown énekes a Psycho Drama-ból és Kevin Chown bőgős az Artensionből. (A billentyűs és a dobos személye előttem ismeretlen.) A korong stílusa persze mi egyéb lehetne, mint neoklasszikus hatásokat bőségesen felvonultató "progresszív" virga-metal. A muzsika maga egyébként abszolút nem rossz, Rob tényleg marha jól gitározik, Corey pedig ugyanúgy otthon van a Dio-, mint a Geoff Tate-iskola korrekt interpretálásában, és a többi zenész is maximumon teljesít. Csak éppen a lélek, az őszinteség hiányzik erről a korongról. A közel 1 órányi anyag úgy megy el mellettem, hogy a végén szinte semmire nem emlékszem belőle. Annak ellenére, hogy fülelés közben tulajdonképpen azért tetszik, amit hallok. Ez van.

Nem tudom, az InsideOut kiadónak mi szüksége van erre a csapatra, a valóban zseniális Vanden Plas, Symphony X, Eldritch, meg Enchant mellett. Ha végképp nem tudod hová tenni a pénzed, próbálkozhatsz azért a Magnitude 9-nal, de ha még nincs meg a fent említett csapatok összes lemeze, akkor inkább azokba ruházz be.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.