Shock!

június 09.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Judas Priest: '98 Live Meltdown

Szó, mi szó, Glenn Tiptonék ezúttal nem cicóztak, rögtön az első Ripper Owens-es világ körüli turné után piacra dobták ezt a dupla koncertfelvételt. A két korongon található muzsika felöleli a csapat szinte teljes pályafutását; a '76-os Sad Wings Of Destiny albumról épp úgy kerültek fel nóták a lemezre, mint a legutóbbi Jugulator címűről.

megjelenés:
1998
kiadó:
SPV / MusiCDome
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 13 Szavazat )

A felvételen hallhatóan nem sok utólagos csiszolgatás történt, totálisan nyers és harapós a hangzás (helyenként talán túlzottan is az). Aki esetleg azt gondolta volna. hogy Ripper stúdiós teljesítménye valamiféle trükközés eredménye, az most döbbenhet egy nagyot, a fickó ugyanis tényleg MINDENT kiénekel. Sőt, még annál is többet. Értem azt ezalatt, hogy még olyan extra énektémákat is belepakolt egyes dalokba, amik a stúdióverziókon nem is hallhatóak. Fülelj csak bele a Rapid Fire-ba (amibe még pluszban egy vadiúj refrént is beépítettek!), vagy a félakusztikus power balladává átalakított Diamonds And Rustba, és döbbenj meg te is! Káprázatos dolgokra képes ez a fickó; szerintem a csapat jobban járt így, mintha Rob Halford maradt volna a mikrofonfelelős. A Priest másik új erőssége, Scott Travis dobos sem sok esélyt ad a hallgatónak. Brutális kétlábdob-technikájával, extra pörgetéseivel, félelmetesen precíz játékával iszonyatos húzást visz a nótákba. Persze az extrém énekstílus mellett a zenekar másik védjegyét képező Tipton/Downing gitárduó sem képes hibázni. Az ő riffelési és szólómunkájuk éppúgy összetéveszthetetlen, egyszerre harapós és végtelenül dallamos, mint pl. a Murray/Smith (Iron Maiden) vagy a Denner/Shermann (Mercyful Fate) párosé.

És hogy mi mindent hallhatunk a két kis kerek korongon? Hát, szinte mindent, ami egy jó tömény Priest koncertlemeztől elvárható. Electric Eye, Grinder, Rapid Fire, Victim Of Changes, Abdustors... soroljam tovább? Akinek ezek a nótacímek nem mozgatják meg a fantáziáját, az nyugodtan vonuljon szanatóriumba. A metal történelem könyvének legfényesebb lapjaira kívánkozik ez a zenekar, és ennek a ténynek az ékes bizonyítéka Meltdown is. Irány a lemezbolt!

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Dead again 2016-09-08 09:08
Azért amit leművel itt éneklés terén Ripper, az etalon. Amit meg külön előad a Diamonds & rustban, az . . . félelmetes.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.