Shock!

október 16.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Irigy Hónaljmirigy: Valóságshokk

Na lássuk csak, hogy mit is művelt az utóbbi időben (kb. 3-4 éve) önmaga paródiájává, illetve a TV2 hivatásos nevettetőjévé vált csapat. A válasz egyszerű: nagy rakás szart produkáltak. Én nem várok tőlük rockparódiákat, hisz abból már mindent ellőttek és sajnos a mai magyar rockzene nincs olyan helyzetben, hogy nagy slágereket termeljen ki, a mindennemű médiatámogatottság hiánya is közrejátszik abban, hogy a helyzet olyan, amilyen.

megjelenés:
2003
kiadó:
Zebra / Universal Music
pontszám:
0,5 /10

Szerinted hány pont?
( 10 Szavazat )

Bár azért pár "slágert" tudnék mondani, pl. Hooligans - Tartson örökké, vagy Tankcsapda számok, bár ők - nagyon helyesen - nem adják nevüket a dáridózó ripacsbrigádhoz. Az meg, hogy a Depresszió (csak mondtam valamit) slágereket feldolgozzák, kb. 200 embert érdekelhet. De az a baj, hogy egyre gázabb, egyre sz.rabb számokat alakítanak át, egyre kevesebb ötlettel, sűrű önismétlésekbe bocsátkozva. A találó, vitriolos szövegvilág már a múlté, semmitmondó, sokszor az adott zenekarhoz sem illeszkedő lightos szóvicceket kapunk tőlük. Ezen a lemezen talán csak a Demjén paródia (Zárjon be a bolt), szövege ül. Akinek volt már szerencséje hullarészeg Rózsi fellépéshez, az tudja, miről beszélek! (Nekem volt és közvetlenül a klasszikus Endre Live In Debrecen mellett tartom számon az eseményt, haha!)

Szóval a szövegek óvatosan figuráznak ki mindenkit, még véletlenül se essen rosszul senkinek. A zene meg olyan, amit a rádiókban hallhatunk; diszkó sz.rság. Az átvezető jelenetek is ötlettelenek, laposak, kivétel a Csáti falugyűlést idéző intro. Mélypont sok van, ahogy haladtam előre, azt hittem, hogy ennél lejjebb nem lehet süllyedni, de mégis! Szóval: Big Braner, Dzsingisz Kán (jézusisten mekkora fos!), valamilyen Marika, hajnal, Mamma Maria (jézusom Korda/Balázs Klári! - ekkor azt hittem ennél nincs rosszabb) Bugázott Réz (Nagyecsedi Fekete Szemek?? - de van rosszabb...). Unalmas ez a cigányosdi, de nagyon! És még ennél is mehetne lejjebb? Lédi marhaláb (erre nem is lehet mit mondani, minősíthetetlenül ötlettelen, unalmas sz.r). A végén pedig a már egyszer elsütött csend hallatszik, csak korábban valami tűzijáték volt a címe. A saját magukról szóló, Mirigy villa titka c. szám szövege is veszélyes ötlettelenségről árulkodik. Ami elmegy: Rózsi szám, 2 amigo (Gangxta Z.), Csak néz a nép (a szöveg itt se nagy eresztés, de a közepén lévő Keep The Faith óriási, ugye Guzmi, azaz Árpa Attila?) Fárad a karja a katonának (az egyetlen szöveg, amin el tudtam vigyorodni, ez jó tényleg), oszt' ennyi.

Mint rockzenekart végleg le lehet írni az Mirigyet, de mint professzionális szórakoztató brigád is végüket járják. Ha így folytatják, akkor jövőre (illetve már most is), haknizhat a csapat egyik fele, a Bivalybasznádi búcsúban, egy IFA platón, a másik fele playbackelhet a helyi diszkóban a csont fiataloknak. Sajnos elvitte a csapatot a pénz utáni hajsza, de az vesse rájuk az utolsó követ, aki inkább a hosszú hajú rokkeret választja kevés pénzzel, mint a dagadt Lajcsit sok pénzzel!) Ismerve a magyar közízlést, ezzel az egyre silányuló produkcióval még jó sokáig meg lehet élni a magyar tv-ben. Max. majd csatornát váltanak, ha nagy lesz a gáz! Magam részéről hasonló kategóriában inkább a Disco Express-t javaslom - ott még legalább vannak gitárok -, mint ezeket a szerencsétlen pénzhajszolásban kiégett, megfáradt szerencsétleneket.

 

Hozzászólások 

 
#2 Selmecziné Újvári Marika 2021-10-11 07:50
Idézet - Rudolf Tóth:
Most 2021-et írunk. Megállapítható hogy csak a rosszindulat beszélt belőled. Azóta is népszerűek a régi és az új műsoraik is, a csapat némelyik tagja mint zenész is megállja a helyét azóta is.


Ami megállapítható az az, hogy az olcsó prolihumorra mindig van igény.
Idézet
 
 
#1 Rudolf Tóth 2021-10-10 20:54
Most 2021-et írunk. Megállapítható hogy csak a rosszindulat beszélt belőled. Azóta is népszerűek a régi és az új műsoraik is, a csapat némelyik tagja mint zenész is megállja a helyét azóta is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.