Shock!

október 30.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Arose: Arose

Na, azért az nem semmi, hogy Magnus Rosén, a Hammerfallból idén kivált basszer már HF tagsága alatt is ezerrel nyomta a jazz-rockot! Még csak azt sem lehet mondani, hogy kizárólag a pénzért volt majdnem 10 évig a csapatban, hiszen akkor miért hagyta volna őket ott egy sikeres turné kellős közepén? Ezt is szereti, azt is – és mindkettőt jól csinálja: ez a sokoldalúság, mely bármelyik zenésztől elvárható kellene, hogy legyen.

megjelenés:
2006
kiadó:
LBM Prod
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Az Arose projektben, ha jól sejtem, haverok, egyben svéd zenészkörökben ismert figurák Magnus társai. A zene pedig, amit játszanak, valóban jól definiálható a „jazz-rock" klisével, de lehet, hogy a „jazz-pop", netán „tényleg igényes pop" jobban hangzana.

Mindenesetre a rockzenéhez vajmi kevés köze van a muzsikának, gitár sem nagyon van benne (rockos értelemben véve persze), de tény, hogy kellemes hallgatnivaló. Magnus jól nyomja a műfaj által megkívánt laza, slappelős stílust, meg úgy egyáltalán, a lemez legnagyobb erénye éppen a zene lazasága. Élvezetes dobjáték, fúvósok, Hammond, némi gitár, kellemes férfi és némi aláfestő női ének – változatos, igényes háttérzene, 2-3 sör után akár meg-meg is mozdulhat rá az ember egy jobbfajta (értsd: nem mulatós-roadshows) utcabálon, netán egy jazzfesztiválon. Azonban sem a Shock! profiljához, sem az én ízlésemhez nincs sok köze – megy is a CD édesanyámhoz, de korántsem azért, hogy megszabaduljak tőle. Jó szívvel adom, mert objektíven nézve ez egy remek CD. Bárcsak ilyesmi szólna a rádióból is naphosszat!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.