Shock!

október 27.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

After All: Waves Of Annihilation

afterall_cAz After All egy belga zenekar, akik már bő negyed évszázada léteznek (és akiket nem szabad összekeverni egykori kedvenc hazai csapatommal, az A.C.I.D. lemez után jobb létre szenderült, miskolci [email protected]). Bár a Waves Of Annihilation már a kilencedik nagylemezük, a szinte teljes ismeretlenségből a mai napig sem sikerült kitörniük. 2005-ben anno én is beleakadtam valahol a The Vermin Breed albumukba, azóta viszont elkerült a banda, és tavaly is csak totál véletlenül jött szembe velem a Waves Of Annihilation, ami még júniusban jött ki. Sem frissnek, sem pedig igazán kihagyhatatlannak nem nevezhető tehát a belgák aktuális dalcsokra, a magam részéről azonban úgy gondolom, érdemes írni róla. Egyrészről azért, mert bár a két gitáros, Dries Van Damme (nem vicc!) és Christophe Depree vezette alakulat old school thrash metal játszik, ezt jelentős mennyiségű speed metalt is a vegyületbe keverve teszik, másrészről pedig azért, mert a Waves Of Annihilation ugyan nem lett a thrash univerzumát a sarkaiból kifordító mestermű, de a stílus kereten belül kifejezetten erősre sikeredett.

megjelenés:
2016
kiadó:
NoiseArt
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

Ennek tán legfőbb oka a 2010-ben csatlakozott énekes, Sammy Peleman, akinek hangjában ott vannak a legszebb Agent Steel-hagyományok, de a magas sikolyok mellett kifejezetten fogós énekdallamokra, meg némi torokkaparászó üvöltözésre is képes. A többnyire gyors tételek is elsősorban neki köszönhetően válnak karakteressé, így markánsan el is különülnek egymástól, azaz nem folyik össze egyetlen tömény masszává a lemezanyag, mely hiba a műfaj harmadvonalában elég gyakran előfordul.

A vokálok mellett a lemezen hallható gitározásra is felkapja az ember a fejét, a zenekar 1990-es indulásától állandó gitárduó ugyanis tényleg remek riffeket hozott össze. Ezek ugyan leginkább tipikus thrash-megoldások, de ha nem feltétlenül keresel minden egyes korongon valamiféle kiugró újdonságot, illetve szereted a szikár és horzsoló gitártémákat, a legjobb helyen jársz. Egyes számokat nincs is értelme kiragadni a lemezről, az ellentmondást nem tűrő nyítótéma Rejection Overruled, a durvább vokalizálást is bedobó, egyes részeiben azonban kifejezetten visszafogott Ristore To Sanity ugyanúgy működik, mint a refrénjében totál paradoxos Lost In The Crowd vagy a záró Agent Steel-orgia Destructive Force.

Továbbra sem világmegváltó csapat ugyan az After All, ha azonban hozzám hasonlóan bármikor vevő vagy egy jóféle klasszikthrash-korongra, ezt is feltétlenül hallgasd meg!

 

Hozzászólások 

 
#2 touristique 2017-01-11 09:10
A Heathen-Destruction-Overkill turneval jutottak el Magyarorszagra vagy 6 eve.
Idézet
 
 
#1 Equinox 2017-01-09 17:30
Meg nem mondom hol, de valahol láttam őket előzenekarként, nagyon tetszettek, főleg az ének, aztán lemezen rájöttem, hogy még nem ő énekel egyiken sem. Akkor azt mondtam, hogy megvárom az első lemezt vele. Azt hiszem, ez lesz az.

Csekkolásra fel!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.