Shock!

szeptember 23.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

After All: Waves Of Annihilation

afterall_cAz After All egy belga zenekar, akik már bő negyed évszázada léteznek (és akiket nem szabad összekeverni egykori kedvenc hazai csapatommal, az A.C.I.D. lemez után jobb létre szenderült, miskolci [email protected]). Bár a Waves Of Annihilation már a kilencedik nagylemezük, a szinte teljes ismeretlenségből a mai napig sem sikerült kitörniük. 2005-ben anno én is beleakadtam valahol a The Vermin Breed albumukba, azóta viszont elkerült a banda, és tavaly is csak totál véletlenül jött szembe velem a Waves Of Annihilation, ami még júniusban jött ki. Sem frissnek, sem pedig igazán kihagyhatatlannak nem nevezhető tehát a belgák aktuális dalcsokra, a magam részéről azonban úgy gondolom, érdemes írni róla. Egyrészről azért, mert bár a két gitáros, Dries Van Damme (nem vicc!) és Christophe Depree vezette alakulat old school thrash metal játszik, ezt jelentős mennyiségű speed metalt is a vegyületbe keverve teszik, másrészről pedig azért, mert a Waves Of Annihilation ugyan nem lett a thrash univerzumát a sarkaiból kifordító mestermű, de a stílus kereten belül kifejezetten erősre sikeredett.

megjelenés:
2016
kiadó:
NoiseArt
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

Ennek tán legfőbb oka a 2010-ben csatlakozott énekes, Sammy Peleman, akinek hangjában ott vannak a legszebb Agent Steel-hagyományok, de a magas sikolyok mellett kifejezetten fogós énekdallamokra, meg némi torokkaparászó üvöltözésre is képes. A többnyire gyors tételek is elsősorban neki köszönhetően válnak karakteressé, így markánsan el is különülnek egymástól, azaz nem folyik össze egyetlen tömény masszává a lemezanyag, mely hiba a műfaj harmadvonalában elég gyakran előfordul.

A vokálok mellett a lemezen hallható gitározásra is felkapja az ember a fejét, a zenekar 1990-es indulásától állandó gitárduó ugyanis tényleg remek riffeket hozott össze. Ezek ugyan leginkább tipikus thrash-megoldások, de ha nem feltétlenül keresel minden egyes korongon valamiféle kiugró újdonságot, illetve szereted a szikár és horzsoló gitártémákat, a legjobb helyen jársz. Egyes számokat nincs is értelme kiragadni a lemezről, az ellentmondást nem tűrő nyítótéma Rejection Overruled, a durvább vokalizálást is bedobó, egyes részeiben azonban kifejezetten visszafogott Ristore To Sanity ugyanúgy működik, mint a refrénjében totál paradoxos Lost In The Crowd vagy a záró Agent Steel-orgia Destructive Force.

Továbbra sem világmegváltó csapat ugyan az After All, ha azonban hozzám hasonlóan bármikor vevő vagy egy jóféle klasszikthrash-korongra, ezt is feltétlenül hallgasd meg!

 
FacebookGoogle bookmarkMyspace bookmarkIWIWSatartlapDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Hozzászólások 

 
0 #2 touristique 2017-01-11 10:10
A Heathen-Destruction-Overkill turneval jutottak el Magyarorszagra vagy 6 eve.
Idézet
 
 
0 #1 Equinox 2017-01-09 18:30
Meg nem mondom hol, de valahol láttam őket előzenekarként, nagyon tetszettek, főleg az ének, aztán lemezen rájöttem, hogy még nem ő énekel egyiken sem. Akkor azt mondtam, hogy megvárom az első lemezt vele. Azt hiszem, ez lesz az.

Csekkolásra fel!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.