Shock!

október 27.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aborted: The Archaic Abattoir

Belezős, szögelős, arcbamászó, kíméletlen death metalt rejt az „európai gore mesterek" negyedik albuma, mely tavaly év végén jött ki a francia Listenable Recordsnál. Eleddig elkerültük egymást a belga csapattal, így szűz füllel állhattam neki meghallgatni legújabb remeküket, mely tíz nótán keresztül, uszkve negyven percben aprítja le az embert, mint a szecskát.

megjelenés:
2006
kiadó:
Listenable / Musicworld 2000
pontszám:
  7 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

A lemez készítésénél közreműködött a Mnemic vagy épp a The Haunted mellől ismerős Tue Madsen, kinek neve már eleve garancia a jó hangzásra; így a The Archaic Abattoir is szépen, arányosan és tisztán szól, különösen az izmos gitárhangzás tetszik.

A nóták annak ellenére nem rosszak, hogy tele vannak sablon-, illetve rutinmegoldásokkal, ám így is maradéktalanul betöltik funkciójukat, nevezetesen belegyalulnak a földbe. Eszeveszett szögelés, féktelen lendület és iszonyatos energia jellemzi a lemezt, mely szinte végig teljes gázon pörög. Szemernyi pihenőt csak az itt-ott felbukkanó, némileg lassabb thrash riffek, illetve alig észrevehető dallamosabb betétek jelentenek, de általában ezeket is hamar elsöpri a soron következő dühkitörés. Mindezt Sven mély, öblös hörgése és a kellemes belezős szövegek teszik teljessé, s egyben koronázzák is meg.

Alig pár nóta lóg csak ki a sorból, a The Inertia például kifejezetten könnyedebben indul, mint elődei, de azért a folytatásban persze előbukkan egy jó kis thrash riff; viszont a dal karaktere továbbra is inkább középtempós. A Threading on Vermillion Deception talán a leginkább változatos szösszenet, melyben modernebb témák is felbukkannak néha, mindazonáltal azért szervesen illeszkedik az összképbe ez is.

Minden klisét felvonultató, ám mégis minőségi muzsikát produkál negyedik albumán az Aborted, s bár jómagam nem lelkesedem annyira ezen zenéért, azt el kell ismernem, hogy attól még egyáltalán nem rossz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.