Shock!

április 20.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Takács Árpád & Mészáros Béla: Rendíthetetlen

meszarostakacs1118Mészáros Béla az utóbbi hetekben minden felületen keres minket egy bemutatkozásért, és noha nem áll túl közel hozzánk az általuk képviselt zene, ha ennyire szeretnék, ám legyen. Jó pont, hogy a formációval hosszú sorokon keresztül ismerkedhet az érdeklődő, amiből a lényegi információ annyi, hogy a Takács Árpád & Mészáros Béla egy elektroinstrumentál duó, amely 2008-ban alakult Szigetszentmiklóson, más néven kezdték, 2009-ben egy tíz számos lemezen már túljutottak, 2012-ben magukat átformálva egy EP-vel jelentkeztek, idén pedig ismét megújulva egy dallal, amit alább elemzünk.

Draveczki-Ury Ádám: Tanácstalanul vakarom a fejemet, hogy most mégis mit kellene írnom, mert első blikkre valami sokkal nyíltabban fogalmazó, nemzeti rockos dologra számítottam, és ezzel a vonallal eleve nem nagyon foglalkozunk. Ez ellenben nem az, viszont nem is igazán tudom értelmesen körbelőni Takács Árpád és Mészáros Béla duójának stílusát a Rendíthetetlen című klipes dal alapján. Ők maguk elektroinstrumentálként aposztrofálják a muzsikát, ami amolyan érdekes hangszerelésű átmenet a meditációs zenék felől a rock irányába, de mégsem tartozik egyik kategóriába sem. Nekem abszolút nem asztalom az ilyesmi, így totális kívülállóként csak annyit tudok hozzátenni, hogy Árpád hangján mindenképpen fejleszteni kellene, mert ebben a formában elég erősen „civil” érzetet kelt ebben az alapvetően utaztatósra vett, spirituálisnak szánt muzsikában. Emellett garantáltan ütősebb lenne a végeredmény úgymond természetesebb hangzással, és magában a dalban sincs annyi, hogy hat percen át húzzák.

Valentin Szilvia: Mivel a formáció költői túlzással élve kábé tíz alkalommal, különböző helyeken küldte el a klipet, így nem kerülhetjük meg a bemutatást, noha a lehető legtávolabb áll az általuk felvállalt zene és ideológia a Shock!-tól. A spirituális tartalomnak megfelelő öltözékben mutatják be a dalukat, többnyire egy erdőben sétálva. Sajnos az ének túlságosan modoros és erőltetett ehhez a meditatívnak is mondható zenéhez (meg egyébként is), ezen nem ártana finomítani. Mivel az énekes srác roppant ijesztően néz a kamerába, így eltekintek a mélyebb elemzéstől azon kívül, hogy köze nincs a rockzenéhez, így igazából elképzelésem sincs, miért szeretnének ennyire szerepelni nálunk.Takács Árpád & Mészáros Béla facebook

 

Hozzászólások 

 
+7 #1 nausea 2013-11-20 16:37
Működik a dolog. Akkor sem kerültem volna ennyire "meditatív" állapotba, ha törölközővel letakart fejjel egy vödör csónaklakk fölé hajolok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.