Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Marauders: Pixie Dust

0407marA Marauders Kecskemétről érkezett, és viszonylag fiatal, néhány éves zenekarnak számít. Pixie Dust című friss felvételük az első ízelítő bemutatkozó EP-jükről, amely a tervek szerint nyáron jelenik meg Pigeonhole Principle címmel. A dalt Nagy Gábor gitárosnál vették fel, a masztert pedig Kiss József és Schautek Bálint (Nova Prospect) készítette. A szöveghez a zenekar egyik ismerősének naplója szolgált inspiráció gyanánt.

Draveczki-Ury Ádám: A hangzás meglehetősen laboratóriumi – értsd: steril és nem annyira erőteljes, mint azt a zene megkívánná –, de a Pixie Dust dalt jól megírta a Marauders, ehhez nem férhet kétség. Különösebben nem nevezném őket eredetinek, de ez a leginkább modern rockként aposztrofálható zene húz, és igen fogósak a melódiák is. Hasonlóságokkal nem feltétlenül akarok dobálózni (a Sonic Syndicate-et ugyanúgy felhozhatom, mint mondjuk a The Idorut, ám pontosan egyik sem fedi a lényeget), de ha szereted a lendületes, ám emellett a jó értelemben vett kommersz dallamosságtól sem mentes dolgokat, a Maraudersre érdemes odafigyelned.

Bertli Zoli: Egész korszerűen, bár eléggé sterilen szól, meg nem mondanám, hogy magyar termék, és ez ebben az összefüggésben kétségtelenül a Marauders javára írható. Nem az én stílusom, amit játszanak, de könnyen befogadható, barátságosan zajos rock, mellőzi a szólista ambíciókat, ugyanakkor a lendületre és a vastag, gyomrozós riffekre, valamint dúdolható refrénekre épít. Szintén jó dolog, hogy nem hallani bántó akcentust.

Valentin Szilvia: Nem az én világom ez a stílus (értsd: nem hallgatom otthon óraszám), de néhány dal erejéig simán elvagyok ezzel a dallamos (pop)metalcore-szerűséggel. Valamiért az ebben a rovatban korábban említett Phrenia jutott eszembe róluk, noha a Marauders jóval lágyabb, lightosabb irányt képvisel. A kissé udvariasan negédes és vonalas énektémák elviszik a hátán a zenét, pont ezért harapósabb alapokat simán el tudnék képzelni náluk.

 

Hozzászólások 

 
#2 Tóth Szalai Márton Pablo 2015-12-11 17:40
Haha, eszembe jutott egy sztori. Kecskeméten a Leander Blindmyself meg Apey konci előtt ők voltak az előzenekar. Tudni kell, nekem a két fő(bb) banda is elég langyinak hat, de AaTP-re meg nyilván elmegyek. Lement a Marauders, aztán az Apey, én pedig vigyorogva mentem a mercspulthó, hogy ide azzal a Devil's Nectaros pólóval. Szoba elegyedtem a sráccal, aki ott állt, beszélgettünk hogy melyik póló megy jobban, miket vesznek stb, majd a srác rábök a Marauders pólóra, kérdi arról mi a véleményem. Mondom haaaat igazabol az nem az én világom, aztán mivel nem szeretek kontorfalazni, hozzafuztem hogy szerintem ez tipikus buzizene. Mire ő meg hogy: Hát értem, amúgy én vagyok a basszusgitáros. :D
Idézet
 
 
+5 #1 Tóth Szalai Márton Pablo 2015-04-08 17:32
Na az ilyen zenétől áll fel a szőr a hátamon, és nem jó értelemben.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.