Shock!

június 19.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Dream Of Insomnia: Thalio

0203doiA Dream Of Insomnia 2014 májusában alakult, de Lukács Máté (gitár), Irinyi Attila (gitár) és Tóth János (basszusgitár) már 2013 nyarán elkezdte a közös munkát. Az alapkoncepció a dinamikus, melodikus és a mélyebb, sötétebb zenei témák összeegyeztetése volt. Azóta több változás is történt: a dobok mögé 2013 októberében ült be Skriba Gábor, az énekesünk, Kránicz Richárd pedig 2014 májusában érkezett, így alakult meg a Dream Of Insomnia. A bemutatkozó koncertre 2015 márciusában került sor, mégpedig egy kisebb tehetségkutató keretében (BME-VPK WhiteFÜL tehetségkutató), amit meg is nyertek a srácok.

Valentin Szilvia: Paneles djentes metalcore, de milyen is lehetne, ha tengernyi zenekar mozog ugyanebben a stílusban. A hörgés-üvöltés párosból az üvöltés egyelőre jobb, az énektémák jellegtelenek, és Kránicz Richárdnak sincs igazán jó énekhangja. Két perc körül jön egy groove-os, jól eltalált rész, ami kimondottan bejött, de annyira nem áll össze a dal, van benne kb. kétszáz téma, ami nincs gördülékenyen összefűzve. Majd hat percnyi ebből a fajta riffhalmozásból, kiemelkedő momentunm nélkül baromi unalmas tud lenni, mint ahogy ez is az.

Draveczki-Ury Ádám: Vannak kifejezetten tetszetős momentumok a Dream Of Insomnia Thalio című dalában, de összességében még nem érzem késznek a dolgot. A zúzós-metalcore-os alapok ugyan elég panelesek, de nem szólnak rosszul ezek a megoldások, és az üvöltések sem rosszak, a dallamos énektémákon azonban még nagyon sokat kell dolgozni, hogy élvezetes legyen a végeredmény – ehhez akár egy profi tanár segítségét sem lenne hülyeség igénybe venni. Egyelőre a szólisztikus gitárdíszítések is nagyon iskolásak. A dal másik problémája, hogy majdnem hat percig húzzák, pedig legfeljebb ennek a fele lenne ott benne. Viszont jól szól a cucc, és összességében szimpatikusak a srácok, szóval lehet még ebből bármi. Írni, koncertezni, fejlődni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.