Shock!

március 23.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szeptember 15-én az A38-on koncertezik a VOLA

A dán-svéd progresszív metál banda Witness című lemezét mutatja be a Hajón, vendégeik az ausztrál Voyager és a nevadai Four Stroke Baron lesznek.

0903_vola

A műfajilag sokszínű dán-svéd VOLA tavaly jelentette meg Witness címet viselő új lemezét a Mascot Records gondozásában. A 2006-ban alakult koppenhágai csapat Applause of a Distant Crowd című albumuk megjelenése után három évvel ismét elmerült a nyúlüregben, hogy megismerje az emberi kapcsolatok fejlődését, a társadalom gondolkozásmódját és ebből született a Witness. A VOLA új dalait nagysikerű 2019-es európai turnéjuk után írta, ahol szinte mindenhol teltház előtt játszhattak, de felléptek a Dream Theater, az Anathema, a Katatonia, a Haken és a Monuments társaságában is.

Az album témái mind a borítótervben, mind a címben összefonódnak, ahogy Asger Mygind, a zenekar frontembere részletezi: "Az album borítóját nagyrészt a cím ihlette. Számomra a kép akár egy szem közelképét is ábrázolhatná, akár egy égő valaminek a nagyított képét. A szem esetében úgy képzelem, hogy az egy olyan emberé, aki szemtanúja egy eseménynek. Valami hatalmas és életet megváltoztató eseménynek. Az égés esetében a borítókép nézője az, aki szemtanúvá válik. Vagy talán ez az égés az, amit a szem néz. Akárhogy is nézem, a szemtanúság fogalma nagyon is jelen lévőnek tűnik a műalkotásban".

A VOLA lemezbemutatóján két vendégzenekar is fellép szeptember 15-én, a Voyager és a Four Stroke Baron.

Jegyek: www.tixa.hu/vola_2022_newbeat

Facebook-esemény

 

Hozzászólások 

 
#1 Anomander 2022-09-03 12:26
A Vola már önmagában megérdemli a figyelmet, de az extra nagy jóság hogy az ausztrál Voyager az egyik előzenekar, sosem gondoltam volna, hogy ők valaha felbukkannak nálunk, ott kell lenni!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.