Shock!

október 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Ørdøg, Slowmesh, Shapat Terror és Oltári Fiúk pénteken a Dürerben

Bár a zenekar neve viszonylag sokszor bukkan fel mostanában, a Superbutt és Wackor tagjaiból alakult Ørdøgnek most pénteken, október 13-án a Dürer Kertben még mindig csak a harmadik olyan koncertje következik, ahol teljes programmal, nem előzenekarként vagy fesztiválon lépnek fel.

0408ordog4

Az esemény a tavasszal megjelent, és több rockzenei magazin szerint is az idei év egyik legjobb hazai albumának számító Sötétanyag második lemezbemutatójának is tekinthető, annál is inkább, mert első alkalommal, márciusban nem mindenki fért be Dürer teltházas Room041-ébe. Most viszont a nagyteremben lép színpadra a zenekar, így nem csak a fény és a hang lesz nagyobb, de jegy is van bőven, senki nem marad kint, aki kíváncsi rájuk, vagy a másik három kiváló produkcióra. A nyitózenekar az egykori és jelenlegi Black-Out-, Stiff Bastard- és Uzipov-tagokkal felálló Oltári Fiúk, akinek bemutatkozó anyagáról a Grungery azt írta: „a Puding az idei év legjobb EP-je, régen lelkesedtem ennyire hazai anyaggal kapcsolatban”. Utánuk következik a Shapat Terror, az ő 2016-os második lemezükről azt írtuk, hogy „az Újratervezés bizony az elmúlt év legjobbja itthonról, olyan stílusban, amit sokan játszanak ugyan, ám úgy, ahogy Sohiék, kábé senki.”

Az estét az Ørdøg koncertje után az a Slowmesh zárja, akiknek áprilisban kijött Something New című debütáló lemezéről szintén nagyon jókat ír a szakma. Az angol nyelvű anyag külföldön is 9-10 pontos kritikákat kap, mi magunk pedig ezt írtuk róla a megjelenés idején: „a stoneres-grunge-os-modern metalos album a szokásos autós ’na jó, hallgassunk bele’ kötelező körből az elmúlt időszak egyik legnagyobb kedvencévé nőtte ki magát. (…) Kurva jó, fogós nótákat raktak össze a srácok.”

Részletek a koncertről itt, és ebből az alkalomból egy friss szöveges videót is tudunk mutatni Vörös Andráséktól.

 
FacebookGoogle bookmarkMyspace bookmarkIWIWSatartlapDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.