Shock!

július 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Novemberben Budapesten koncertezik James Newton Howard

0125jnhMagyarországra is ellátogat első élő koncertturnéjával november 5-én Hollywood egyik legnagyobb filmzeneszerzője, James Newton Howard. A koncert a Papp László Budapest Sportarénában lesz.

Koncertturnéjával Hollywood elmúlt három évtizedét ünnepli zenével, szavakkal és videóval James Newton Howard, aki Magyarországra is eljut első élő sorozatával. Több mint száz előadó lesz segítségére a színpadon, a szimfonikus zenekar egy kórussal egészül ki. A kivetítőkön jó néhány filmnél a legizgalmasabb részletekkel illusztrálják a koncertet, és fantasztikus light show utazik a turnéval. Csodálatos, igényes összhatást ígérnek a szervezők, akik mindig minőségi produkciókkal kedveskednek a magyar közönségnek.

James Newton Howard zeneszerzőként, zenészként és dalszerzőként a filmezés minden szintjét megjárta, és minden filmes műfajban alkotott. Kisgyermek korában kezdett zenét tanulni, és a Santa Barbara-i Music Academy of the Westre iratkozott be, majd zongoristaként a University of Southern California oklevelét szerezte meg. Az 1970-es évek végén, az 1980-as évek elején Elton John turnéin játszott billentyűsként. Az 1980-as évek közepén fordult a filmzene felé. Számos díjra jelölték. A következő évtizedre futott be igazán: 1990-ben a Micsoda nő! (Pretty Woman), majd a Hullámok hercege (Prince of Tides) 1991-ben tették ismertté a nevét. Utóbbiért megkapta az első Oscar-jelölést. Az évtized során két újabb jelölést gyűjtött be legjobb eredeti filmzene kategóriában: A szökevény (The Fugitive, 1993), Álljon meg a nászmenet! (My Best Friend's Wedding, 1997), A sebezhetetlen (Unbreakable, 2000). Továbbá 2005-ben A falu (The Village, 2004)...

2008-ban az év filmzeneszerzője lett, és a World Soundtrack díjjal jutalmazták a következő alkotásokért: Charlie Wilson háborúja, Michael Clayton, Legenda vagyok. 2009-ben Howard Grammy díjat kapott a Batman – A sötét lovag (The Dark Knight) filmzenére, amelyet Hans Zimmerrel együtt írtak, majd a "Blood Diamond" egész filmzenéjét is Grammy díjra jelöltek . A One Fine Day film után egy dalért is kapott jelölést. Howard újabb és újabb elismerések, díjak tulajdonosa. Az ASCAP zenei szervezettől, Henry Mancini életműdíjjal jutalmazták és idén, BMI Lifetime Achievement díjat is kapott.

Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 Valentin Szilvia 2017-01-25 21:58
Idézet - RobertThorn:
ARGH!
Nem gondoltam hogy ilyen hamar meghallgatásra kerülnek imáim...


Jegy megvéve, megyek majd csapkodni a karfát. :)
Idézet
 
 
+2 #1 RobertThorn 2017-01-25 21:12
ARGH!
Nem gondoltam hogy ilyen hamar meghallgatásra kerülnek imáim...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.