Shock!

december 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nemzetközi és hazai kiválóságok emlékeznek Gary Moore-ra

0327gmGary Moore 65. születésnapjának előestéjén, a nemzetközi rajongói klub immár hatodik alkalommal rendezi meg a gitáróriás munkássága előtt tisztelgő Emlékestet, melyen külföldi és hazai tisztelői, Gary családtagjai és volt zenésztársai elevenítik fel legismertebb dalait és ritkábban feldolgozott alapvetéseit, valamint a legendás ír gitáros által ihletett saját szerzeményeket.

A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz. Egyszerű, de a legjobb!

Ahogy 2012 tavasza óta minden évben, idén áprilisban is Budapesten, a koncertnek már hagyományosan otthont adó A38 Hajón találkoznak tisztelői és rajongói, hogy egy vérbeli rock, blues-rock koncerttel adózzanak emléke és zenei hagyatéka előtt. Európa számos országából és a tengerentúlról érkeznek a résztvevők, vendégek. Ezúttal is itt lesz velünk Gary testvére, a szintén nagyszerű zenész, Cliff Moore, aki mellett idén is felbukkan majd Gary kislánya, a tavalyi koncerten már két dalban bemutatkozó Lily Rendle-Moore is.

A nemrégiben önálló koncerttel Budapestre látogató kiváló finn gitáros, Ben Granfelt is újra velünk tart, valamint a szinte a szemünk előtt felnőtté váló angol énekes, Harrisen Larner-Main is több ponton szerephez jut majd az este folyamán. Új vendégként üdvözölhetjük majd az Írországból érkező The Pat McManus Band legénységét, akik kelta hatású blues-rock muzsikájukkal minden bizonnyal új színt hoznak az Emlékest műsorába.

0327gm1Hazánkat az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig, illetve a szintén minden évben fellépő, már rutinos Vámos Zsolt képviseli majd, de további zenekarok és vendégek is csatlakoznak még. Már most tudható, hogy ezúttal is egy különleges estével, számos különböző műfajt érintő, bő három órás gitárorgiával, valamint megannyi felejthetetlen dallal emlékezünk majd Gary Moore, az egyik legnagyobb hatású blues-rock gitáros/dalszerző életére és munkásságára.

Idén is eljön Henrik Freischlader, napjaink egyik legkiemelkedőbb blues-rock gitárosa, egyúttal a hazai blues közönség és gitáros szakma nagy kedvence, aki már számtalan alkalommal bizonyított az A38 Hajó színpadán. Ezúttal a hazai VoluMen zenekar kíséri majd, de csatlakozik hozzá a szintén új vendégnek számító kiváló angol gitáros, Ben Poole is. Henrik egyúttal egy különleges meglepetéssel is készült az Emlékest kapcsán, hiszen az április 4-én megjelenő új albumát is ezen az estén mutatja be, és itt lesz majd először megvásárolható.

A budapesten debütáló lemez címe elárul mindent: Blues For Gary. Az albumon szereplő dalok közül is műsorra tűznek majd néhány csemegét, melyekben olyan zenészek is csatlakoznak Henrikhez, mint a Gary blues zenekarából ismert Vic Martin billentyűs és Pete Rees basszusgitáros. Az A38 Hajón értékesítésre kerülő „Blues For Gary" lemezekből befolyó összeget Henrik felajánlotta a „The Lord Of The Strings" rajongói klub további emlékmegőrző tevékenységének támogatására, a mára már kimondva-kimondatlanul, de hivatalos státuszt betöltő budapesti Gary Moore Emlékest életbentartására.

Fellépő vendégek:

Cliff Moore - gitár, ének
Lily Rendle-Moore - ének
Henrik Freischlader - gitár, ének
Vic Martin – Hammond orgona, billentyűs hangszerek
Pete Rees – basszusgitár
Moritz Meinschäfer - dob
Ben Granfelt - gitár, ének
The Pat McManus Band
Ben Poole - gitár, ének
Harrisen Larner-Main - gitár, ének
Somogyi Remig - gitár
Vámos Zsolt - gitár
Volumen
...és még sokan mások...

Az este menetrendje:
19:00 - Kapunyitás
20:00 - Műsorkezdés (a program várhatóan ~23.30-ig tart, rövid szünetekkel)

Műfaji besorolás: Rock / Blues
Belépő: elővételben 4500 Ft, a koncert napján 5500 Ft
Jegyek személyesen vásárolhatók Budapesten az A38 Hajón, a Musicland lemezboltban, valamint online a www.a38.hu weboldalon. További részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.