Shock!

július 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Limitáltan látható a Pet Shop Boys-koncertfilm a hazai mozikban

Jubileumi Pet Shop Boys-koncerttel fordul a január februárba a mozikban, azaz az év első hónapjának végén, valamint a második kezdetén a Pannónia Mozihálózat újabb zenei anyagot hoz el hazánkba limitált futással.

0127_petshopboys

A brit duó első kislemezük 40. évfordulójára időzítette a Dreamworld című koncertjükről készült filmváltozat mozibemutatóját, melyet tavaly július elején rögzítettek Koppenhágában. Az előadás során legnagyobb slágereik válogatását adták elő, így is erősítve a West End Girls 1984-es megjelenésétől számított négy évtizedre való megemlékezést. A premier január végén, az egyetlen ismétlés február elején kerül mozikba.

A vizuálisan látványosra feltuningolt shown többek között felcsendül a már említett dalon kívül a Suburbia, az Opportunities (Let's Make Lots of Money), a Left to My Own Devices, a Rent, a Domino Dancing, a Love Comes Quickly, az Always on My Mind, a What Have I Done to Deserve This és az It's a Sin, szóval az énekes Neil Tennant és a billentyűs Chris Lowe tényleg törekedtek legnagyobb számaik legjobbjait előadni a teltházas közönségnek.

A koncertélményt a 14 darab, 4K-s kamera képei igyekeznek majd minél jobban átadni a mozinézőknek. A pár perc híján 2 órásra vágott filmverzió egy, a szaksajtó kritikusai által méltatott eseményt dokumentál és prezentál új formában. A Pet Shop Boys egyébiránt ezalatt a négy évtized alatt az Egyesült Királyság egyik legsikeresebb zenei előadója lett (duók között pedig a leg), több, mint ötvenmillió eladott lemezzel. A páros 1981-ben kezdte pályafutását Londonban, a szintipop aranykorában pedig épp a zeneipar egyik, ha nem a legjobb évének tartott 1984-ben robbantak be igazán első kiadott dalaikkal, míg a teljes értékű albumra egészen 1986-ig kellett várniuk a fanoknak.

A Dreamworld január 31-én egységesen este 19:00-től lesz látható a Cinema MOM, a Pólus Mozi, a Gobuda Mozi és a Lurdy Mozi termeiben, míg február 4-én a MOM és a Pólus délután 15:00-tól, a Gobuda és a Lurdy pedig 17:00-tól tűzi műsorra a második vetítést, így a rajongóknak érdemes ránézni a szabad helyekre, amelyet a választott mozi weboldalán tehetnek meg. A koncertfilm eredeti nyelven, felirat nélkül kerül vászonra, ugyanakkor csak minimális, többnyire átkonferálások hangzanak el benne a popslágereken kívül.

2022-ben a Budapest Parkban mi is megnéztük a zenekart.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.