Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kreator, Sick Of It All, Terror, Eluveitie, Evergrey és Veil Of Maya Pécsen

Újabb fellépőket jelentettek be a pécsi Rockmaraton szervezői: a június utolsó hetében megrendezendő fesztiválon az eddig ismert nevek mellett már biztosan ott lesz a Kreator, a Terror és a Veil Of Maya is.

„A pécsi önkormányzat megváltozott hozzáállásának köszönhetően 2013-ban is megszervezhetjük a Rockmaratont. Az alpolgármester által hivatalosan is bejelentett 5 millió forintos támogatással, ahogy már megszokhattátok, ismét nektek próbálunk kedvezni, és az amúgy is baráti bérlet árakat végleg a mélybe taszítjuk!”, áll a szervezők közleményében. Az egy hetes Rockmaratonon mindössze 6.990 forintért lehet megnézni négy színpadon összesen 156 zenekart. A nemzetközi fellépők közül olyan nevek biztosak már, mint a német thrash legenda Kreator, vagy a New York hardcore egyik alapzenekara, a Sick Of It All. Két év után újra visszatér a fesztiválra a folk metal egyik koronázatlan királya, a svájci Eluveitie, Svédországból pedig a kultikus black ikon, a Marduk és lágyabb dallamok kedvelői számára csemegének ígérkező progresszív heavy/power metal csapat, az Evergrey teszi tiszteletét. A punkoknak talpalávalót az idén 33 éves, angol The Business zenekar biztosít majd, a színpadról ugrálók számára a kaliforniai hardcore banda, a Terror súlyos koncertje lesz felejthetetlen, a tört ritmusok szerelmeseinek a Veil Of Maya deathcore-ja adja majd.

A szervezők természetesen a hazai zenekarokat sem hanyagolják el, sőt! Idén a jól megszokott húzónevek mellett feltörekvő tehetségekre és igazi underground csemegékre is számíthat az érdeklődő. Újra megállapodást kötöttek a németországi központú Local Heroes tehetségkutatóval, így az egy hét alatt 36 amatőr zenekar mérheti össze tudását, a győztes ősszel a szervezők költségén vehet majd részt a berlini döntőn. A már lemezzel rendelkező zenekarok számára további tizenkét kiadó hely marad a programba, ahová facebookos szavazás és budapesti tehetségkutatón keresztül juthatnak majd be a csapatok. A részletekről februárban ígérnek bővebb tájékoztatást. A trafiktörvény július elsejei életbe léptetése miatt a Rockmaraton más rendezvényekhez hasonlóan, kényszerűségből június utolsó hetére került, de a dátumváltozáson kívül a dolgok maradnak a régi kerékvágásukban. Egyetlen hazai fesztiválként továbbra is kizárólag a rock/metal és punk/hardcore zenei tengelyek által körbehatárolt palettán mozognak.

Ha valakinek még a nevetségesen olcsó bérletár is problémát jelent neked, akár meg is nyerheti a hetijegyet: Rockfater a fesztiválig minden hónapban újabb balhéba keveredik, a kisfilmet megosztók között hetijegyet sorsolunk ki. Sőt, a rajzfilmek végén szereplő felvezető rendezvényeken is nyerhetsz Rockmaraton hetijegyet, a belépőjegyet váltók közül a helyszínen, a színpadon jelentik majd be a győztes sorszámot.

 

Hozzászólások 

 
#3 tschaby 2013-01-16 11:18
Idézet - Bandi:
Pedig úgy vártam a Sodomot.....

Ezzel nem vagy egyedül...
Idézet
 
 
+1 #2 Bandi 2013-01-16 09:19
Pedig úgy vártam a Sodomot.....
Idézet
 
 
#1 Equinox 2013-01-15 23:55
Kreatort láttam, Evergreyt láttam, Mardukot nyáron fogom, a Sick of It Allt láttam, így annyira nem izgalmas nekem, de nagyon erős a felhozatal. Remélem, sikeres lesz, minden adottnak tűnik hozzá.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.