Shock!

december 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét nagyszabású emlékesten idézik meg Gary Moore-t

0326gmeAhogy 2012 tavasza óta minden évben, idén áprilisban is Budapesten találkoznak tisztelői és rajongói, barátok és családtagok, hogy egy vérbeli rock, blues-rock koncerttel adózzanak a gitáróriás emléke és zenei hagyatéka előtt az A38 Hajó színpadán.

Április 4-én ünnepelné 66. születésnapját az egyik legnagyobb hatású blues-rock gitáros, Gary Moore. A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz. Egyszerű, de a legjobb.

Európa számos országából és a tengerentúlról érkeznek az idei koncert résztvevői, vendégei. Ezúttal is itt lesz velünk Gary testvére, a szintén nagyszerű zenész, Cliff Moore, aki idén saját triójával érkezik. A tavaly megismert fiatal angol gitáros Ben Poole is visszatér, csakúgy mint az Emlékestek másik állandó fellépője Angliából, a remek énekes/gitáros Harrisen Larner-Main. Új vendégként üdvözölhetjük majd Németországból a kiváló blues-rock gitárost, Marcus Deml-t.

Hazánkat a Run For Power - Gary Moore Emlékzenekar, valamint az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig képviseli majd, és további remek hír, hogy a nemzetközi megemlékezés kedvéért hazalátogat Tommy Katona is, aki 2007 óta már Amerikában zenél, de a hazai blues kedvelő közönségnek őt sem kell bemutatni. Már most tudható, hogy ezúttal is egy különleges estével, számos különböző műfajt érintő, közel három órás műsorral, megannyi felejthetetlen dallal emlékeznek majd a szervezők Gary Moore életére és munkásságára.

Az este menetrendje:
19:00 - Kapunyitás
20:00 - Kezdés (a program várhatóan 23:00 óráig tart, egy 15 perces szünettel)

Részletek itt.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 warmwetcircles 2018-03-28 08:36
Már csak egy KlasszikuShock megemlékezés hiányzik. ;)
Az még a RnRHallofFame -nél is többet ér.
Nem?
De!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.