Shock!

július 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Illusztris vendégek érkeznek Budapestre Hans Zimmerrel

Hans Zimmer Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozihoz írt zenét - amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt -, idén tavasszal belevág első turnéjába, amely Budapestet is eléri május 11-én.

0226hanszimmer

Egyúttal bejelenti, hogy a teljes koncertkörúton fellép vele Lebo M, az Oroszlánkirány filmzenéjének méltán híres énekhangja, valamint Mike Einziger gitáros, az Incubus együttes tagja, csatlakozva a színpadon Hans Zimmer saját stúdiócsapatához valamint a szimfonikus zenekarhoz és kórushoz. Így több mint 70 zenész lép színpadra majd a koncertek alatt. Hans Zimmer turnéja Londonban indul április 6-án, és harmincegy várost érint amíg június 5-én a Theatre Antique d'Orange színpadán véget ér Franciaországban. A magyar állomás május 11-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

A német származású művész többek között olyan nagyszerű sikerfilmekhez írt zenét, mint az Eredet, Interstellar, A sötét lovag-trilógia (Christopher Nolan rendezésében), a Gladiátor, 12 év rabszolgaság, Oroszlánkirály, A Karib-tenger kalózai, Pókember, Az őrület határán, A da Vinci-kód, Mission Impossible, a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes, Thelma és Louise, Utolsó esély, vagy a Rain Man.

Hans Zimmer, akit a Telegraph magazin "a 100 élő zseni egyikének" nevezett, nyert már egy Oscar®, 2 Golden Globe®, 3 Grammy®, egy American Music, valamint egy Tony-díjat. Legutóbbi Oscar-jelölése az Interstellar zenéjéért pontosan a 10. filmakadémiai nominációját jelentette. 2003-ban az Amerikai Szerzők és Publisherek Szövetsége Henry Mancini életmű-díjjal tüntette ki lenyűgöző munkásságáért. 2010-ben pedig csillagot kapott a hollywood-i Hírességek Sétányán. Steve McQueen rendező (12 év rabszolgaság) szerint Hans Zimmer egyszerűen az a kortárs zeneszerző, akit akkor kérsz fel egy munkára, amikor a képi történetet át kell ültetni zenébe.

A turné hátterében két, a legendás londoni Hammersmith Apollo-ban tartott 2014-es Hans Zimmer Revealed elnevezésű show áll. A teltházas koncertek elragadtatott kritikákat és óriási közönségsikert hoztak. Elképesztő, hogy egy ilyen, évtizedek óta tartó hollywood-i zenei karrier esetében ezek voltak az első koncertek. Ahogyan a Hammersmith-beli előadásoknál, a mostani turné esetében is emlékezetes vizuális élmény várható, amelyet a világhírű fénytervező Marc Brickman állít össze. Brickman gyakorlatilag mindenkivel dolgozott már a Pink Floyd-tól a Nine Inch Nails-en keresztül Barbra Streisand-ig, valamint az Empire State Building díszkivilágítását is ő tervezte.

A Hammersmith koncertek idejében Zimmert barátja és munkatársa, Harvey Goldsmith bátorította, hogy az egyszeri alkalmat terjesszék ki egy teljes európai turnévá. A koncertkörút bejelentését Hans Zimmer így kommentálta: „Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy ez az idő végre elérkezett. Izgatottan várom, hogy rendkívül tehetséges zenészeimmel együtt olyan élményt nyújthassak a közönségnek, amiben még nem volt részük." Harvey Goldsmith pedig hozzátette: „Számtalan turné van, ahol a zenekar filmzenéket játszik, amíg a kivetítőn a filmekből láthatók részletek. Hans viszont a saját módján fogja előadni szerzeményeit. Csodálatos zenészeket gyűjtött maga köré, beleértve a meglepetés művészvendégeket is. Ezt a showt nem éri meg kihagyni."

További részletek a budapesti fellépésről itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.