Shock!

január 20.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hazai fellépőkkel várja a látogatókat az idei Fekete Zaj

Az idei fesztiválszezonnak nagyjából lőttek, de azért nem teljesen: a Fekete Zaj 2020-as felvonása változatlan időpontban, augusztus 19-22. között várja az érdeklődőket. A felállás azonban természetesen náluk is változott.

0603feketezaj

„Valahol ott hagytuk félbe a beszélgetést, hogy márciusban jönnek az újabb nevek", áll a Fekete Zaj szervezőgárdájának frissen közzétett nyilatkozatában. „Aztán a nevek helyett más érkezett, mi pedig csendben figyeltünk, nem volt jobb megoldásunk. Olyan sűrűn változott minden, hogy bármilyen, ennél korábbi döntés elhamarkodott lett volna. Jelen pillanatban viszont ki merjük mondani, hogy idén is lesz Fekete Zaj 2020 változatlan időpontban, augusztus 19-22. között. Az európai fesztiválszezon túlnyomó része darabjaira esett, a legtöbb nemzetközi előadó nem turnézik, így a már lekötött nemzetközi előadóinkkal egyetértésben abban maradtunk, hogy őket 2021-ben próbáljuk meg elhozni, így már folyamatban van a jövő évi lineup egyeztetése. Egy-egy ilyen előadó lekötése néha évekbe, máskor hónapokba telik, így az nem volt opció, hogy megpróbáljuk idén elhozni őket, mivel a kialakult utazási és szervezési körülmények bizonytalansága miatt hatalmas nyomás került volna a stábunkra és az előadókra is. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy az idei Fekete Zajon kizárólag hazai előadók lépnek fel. A programról két hét múlva fogunk részletesebben tájékoztatni titeket. Rengeteg izgalmas ötletünk van erre a felállásra, zenei és egyéb programok terén is!"

„Azt is megértjük, ha az anyagi helyzetetek most nem teszi lehetővé a fesztiválozást, vagy éppen idén még nem szeretnétek rendezvényekre menni", fogalmaz a közlemény. „Bár a Mátrában elég nagy a tér és a Zajos közönség egyébként is odafigyel egymásra, ebben a műfajban nem jelent extra erőfeszítést a távolságtartás. A dátum és a helyszín marad az eredeti, de ha a változások miatt mégsem tartanál velünk idén, kérjük, nyilatkozz itt a jegyedről / szállásodról. A fenti felületről és a jegyekről való nyilatkozásról minden jegyvásárló a Tixatól e-mailben kap egy részletesebb tájékoztatót. Ha nem tudsz jönni, de a jegyed árával támogatnád a fesztivált, szintén itt tudod jelezni. Ez a rendszer mától egészen július 19-ig lesz elérhető. Ezzel párhuzamosan újra elérhetővé vált a bérletünk, illetve hamarosan elindítjuk a napijegyek értékesítését is, valamint jelentkezünk plusz szállásopciókkal."

„A fesztivál 2018-as újraindítása és a 2019-es év sajnos komoly veszteséget hozott számunkra, amit igyekszünk a jövőbe való befektetésként elkönyvelni, de igazából ez annál sokkal több nehézséget okoz", írják a szervezők. „Ezért ha van rá lehetőségetek, támogassatok bennünket azzal, hogy eljöttök, elhívjátok a barátaitokat, vagy éppen olyan ismerősöket, akik máskor nem a Zajt választják nyáron. Hamarosan indul a közösségi támogatói akciónk is, amelybe szintén került egy csavar. Nem csak kérni szeretnénk, hanem adni is. Ha évek óta jársz a fesztiválra, de idén a válság miatt elvesztetted a munkádat, vagy nehéz helyzetbe kerültél, akkor segítünk. Ezért félretettünk néhány bérletet, amit szociális rászorultság alapján szeretnénk kiosztani, illetve az adott bérletek mellé egy-egy ebéddel is hozzájárulunk majd az érintettek fesztiválozásához. Egy ilyen válsághelyzet a bezártsággal vagy az anyagi nehézségekkel együtt borzasztóan megterhelő, ezért úgy gondoljuk, hogy mivel a Fekete Zaj mindig a közösségről szólt, ha van rá mód, akkor adjunk lehetőséget minden olyan barátunknak aki eddig is velünk volt, de idén nem teheti meg. Erről a pályázatról hamarosan írunk majd bővebben."

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.