Shock!

április 22.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Budapestre jön a Ghøstkid

Október 13-án fejest ugorhatunk a sötétségbe és az agresszióba. Budapestre jön a német Ghøstkid, az Analog Music Hallban lépnek fel idén ősszel.

0401_ghostkid

Legújabb lemezük, a Hollywood Suicide március 22-én jelent meg, így biztos, hogy rengeteg újdonságot tartogat a legnagyobb rajongóknak is, de még idén élőben is elcsípheti a  közönség a csapat aktuális hangzásvilágát. Öndefiníció szerint a;Ghøstkid Sebastian "Sushi" Biesler (korábban Eskimo Callboy) és hasonló gondolkodású szövetségeseiből álló összeesküvés új neve, akik saját lázadásukat hívják életre, a szereplők pedig: Steve Joakim (dobok) Svédországból, valamint Jan Marco Heinz (gitár) Chris Kisseler (gitár) és Stanislaw Czywil (basszusgitár). Ez az új fajta zaj 2019 októberében kezdődött, amikor Sushi gitárt ragadott és elkezdett írni a zenekar számára. A Ghøstkid nem pusztán egy kiút volt - ez benne volt a DNS-ében. "Egyszerűen csak követtem a szívemet" - mondja. Sushi-t ekkoriban zeneileg Marilyn Manson, a Fever 333 és a Bring Me the Horizon inspirálta, arra, hogy különféle hangzásbeli árnyalatokat olvasson össze, érintve a popot, a metált, az indusztriált és egy csipetnyi trapet.

Sushi bár eredetileg gitáros, amikor egyik korábbi zenekarának eredeti énekese egy felvétel közben kiesett, Sushi egyszerűen felvette a mikrofont. ,,Mindkét szerepet szeretem" - mondja. - ,,Igazából, amikor gitározom, hiányzik az éneklés, de akkor is hiányzik a gitár a kezemből, amikor csak énekelek". Az első, self-titled lemezen rengeteg közreműködő hallható, a Century Media lemezlovasai közül Marcus Bischoff a Heaven Shall Burnből a Supernøva című számban, a legendás, műfaji zúzásért felelős Mille Petrozza pedig a Crøwn című dalban.

A This Is Nøt Hollywøød két verzióban is megjelent, az egyikben Timi Hendrix a Trailerparkból, a másikban pedig Johnny 3 Tears a Hollywood Undeadből énekel. Ehhez képest az Hollywood Suicide lemezen már csak egy közreműködést találunk, így a magyar közönség is megismerheti a Ghøstkid önállóan- és másokkal közösen alkotó hangját is.
Ha egyszer elmerülsz a zaj rétegeiben, akkor nem lesz meglepő, hogy Sushi sikeresen átalakult a Ghøstkid néven ismert entitássá. ,,Sok teret hagy az értelmezéseknek, miközben azonnal bizonyos képeket asszociálsz hozzá" - mondja.

A zenekar október 13-án koncertezik az Analog Music Hallban. Jegyek elérhetők a www.livenation.hu oldalon.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.