Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Bergeni indie-zenekar az A38-on

kakkamaddafakka_2018A norvég indie egyik leghíresebb zenekara, a nagyon eredeti, önironikus és ötletes indie-popot játszó Kakkmaddafakka hat évvel ezelőtti Szigetes fellépése után újra Budapesten. Tavaly megjelent nagylemezének turnéján ezúttal klubkoncertet ad a bergeni zenekar, november 7-én az A38 Hajón!

A feltűnő nevű norvég Kakkmaddafakka jövőre már tizenöt éves lesz, de még mindig az egyik leglazább és legindie-bb zenekar a kontinensen. A tesókból és gimis pajtikból 2004-ben alakult bergeni zenekar igazából poénból adta első koncertjét, de a nagy siker után együtt maradt a tagság. Aztán rögtön az első EP bekerült a norvég Top 30-ba, a Kakkmaddafakka pedig stabil oszlopává vált annak, amit csak úgy neveztek, hogy a bergeni újhullám.

A zenekar szexepilje mindig is az volt, hogy sosem vette magát komolyan, és hiába a hatalmas otthoni és nemzetközi sikerek, klipjeiben, szövegeiben, zenekari fotóin stabilan hozta a halál laza szomszéd srácok fílinget. Ez az elegáns lazaság valóságos védjegyévé vált a Kakkmaddafakkának, mindehhez pedig ugyanilyen laza, kisfiúsan kúl, de vérprofi indie pop-rock, tökéletesen megírt slágerek társultak. E jól kitalált lazaságban óriási szerepe volt a Kakkmaddafakka első számú támogatójának, több lemez producerének, Erlend Øyénak (aki egyébként a szeptember 30-án fellépő DENA zenésztársa is), a Kings Of Convenience és a Whitest Boy Alive alapítójának.

A Kakkmaddafakka legutóbbi lemeze tavaly jelent meg. A Hus (azaz: Ház) című lemez nemes egyszerűséggel Globalistic néven futó turnéján a nagyszerű koncertzenekar újra útba ejti Budapestet. Ezúttal a Sziget helyett az A38 Hajón ad klubkoncertet november 7-én, úgyhogy öt év után újra felhangozhat a csatakiáltás: "Spread the KAKK!"

Kakkmaddafakka (N)
Globalistic Tour 2018

2018. november 7., szerda 20:00
A38 Hajó Koncertterem, Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 5400 Ft, elővételben: 4900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.